1553
Следвайте ни

Хлябът поскъпва, вижте с колко

viber icon

Логично, сред очакваните отражения на по-скъпия ток е промяна в цената на хляба. Няма съмнение дали, а по-скоро кога да я очакваме.

Освен това, ръстът на природния газ и тока оказва влияние и на цената на торовете, а оттам ще бъде ударено и земеделието. Ако добавим и инфлация, картинката става още по-сложна. Гост с коментар по темата в "Бизнес.БГ" беше Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопекарите и сладкарите.

Ние направихме един анализ и според нас, инфлацията е 20%, обясни Кукушева. По думите й, цената на живота се е покачила във всички направления и във всички услуги.

Цената на хляба се определя от търговците - те продават. Според нашия модел на търговия, себестойността на хляба при хлебопропизводители е около 50% от цената, която плащат потребителите. Тази себестойност започна да се променя, бих казала ежечасно, обясни Кукушева.

Ние имаме забрана да правим такава статистика, но със сигурност има повишение в цената. Винаги говорим за стотинки, изразяващи се в едноцифрено число, допълни Кукушева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

яжте си го

яжте си го

11.10.2021 | 08:11

и си погребете децата със парите дето взимате отгоре със спекулите си!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?