Хлябът може да бъде богат на желязо, витамини и минерали! Ето как
Не изключвайте хляба от вашата трапеза! Потърсете качествения производител, който използва натурални суровини и правилната технология на производство
- 11:00, 11.11.2022
- 779
- 0
От древни врeмена хлябът е неизменна част от трапезата на българина. Любители на диетите често го изключват от своя хранителен режим, но експерти твърдят, че той има редица полезни качества. Първо той се прави от зърнено-житни култури, които са незаменима част в основата на хранителната пирамида, и осигурява енергията, от която се нуждае организмът ни. Освен това е добър начин да покрием необходимия ни дневен прием на въглехидрати. Ето защо хлябът има място на трапезата ни.
Потърсихме за компетентно мнение най-голямата занаятчийска пекарна в България и те споделиха, че когато хлебните изделия са произведени единствено с натурални висококачествени суровини, направени по метода на естествената дълга ферментация, те са особено полезни за здравословния начин на живот в забързаното ни ежедневие. Това твърдят майсторите пекари от пекарна "Хлябъ" – една вече позната марка на десетки хиляди пловдивчани.
„Ние предлагаме на нашите клиенти не просто висококачествени продукти, които са полезни за тях. Ние сме основен помощник за начина на живот, който те водят.“
Хляб, който доставя необходимото количество фибри за деня
„Консумацията на истински хляб е изключително полезна. В него се съдържат незаменими съставки, които са необходими на човешкия организъм! За пример ще дам нашия 100% ръжен пълнозърнест квасен хляб. Това е възможно най-полезният хляб, който човек може да консумира“, казват от екипа на „Хлябъ“.
Оказва се, че този хляб има огромен процент фибри. Само 150 грама дневно от този хляб ви доставят цялото необходимо количество фибри за деня. Изключително богат на желязо, витамини и минерали, които могат да бъдат усвоени заради ниското ниво на фитиновата киселина, която е в пъти по-малко, отколкото в хляба, произведен "бързо" в индустриални условия. Консумацията на такъв хляб понижава холестерола (бета-глюканът в ръжта намалява нивата на лошия холестерол).
Различната технология
За да постигнат този добър ефект за здравето, майсторите пекари на пекарна „Хлябъ“ залагат на една различна технология, а именно – откриват предимствата на квасения хляб. В неговата основа не е заложено масовото поточно бързо производство, целящо да създаде максимален обем продукция за единица време, в чието съдържание е изброена половината Менделеева таблица - за което всички вече са наясно, че е пагубно за нашето здраве. Тези подобрители се използват при индустриализираното производство именно защото производственият процес трябва да е сведен до минимум по обем време. Тук няма да изброяваме подобрителите, които се съдържат във всеки един заводски хляб. Има ги на всеки етикет и именно те способстват за намаляване на времето за производство и по-лесната машинна обработка на тестото и хляба. А оттук изниква и следващият проблем – хлябът, произведен по този бърз начин, има минимален срок на годност поради ред причини. Но тук на помощ идват консервантите!
При „Хлябът”, произведен чрез натурална дълга ферментация, нещата стоят по коренно различен начин. По време на тази ферментация в хляба протича живот, който започва натурално и има своя естествен край.
Да заложим на здравословните съставки
Тук има още една тънкост – добрият и полезен хляб се произвежда чрез набор от висококачествени суровини в дадено съотношение. Натурални пълнозърнести и бели брашна от лимец, ръж, пшеница, семолина, царевица. „Единствените мазнини, които използваме в нашите изделия, са безсолно краве масло и зехтин. Влагаме също много ядки и семена - орехи, бадеми, лешници, сусам, мак, киноа, ленено семе, тиквено семе, слънчогледово семе, булгур, овесени ядки, ръж. Процентното съдържание на сол в нашите продукти е от 0,7 % до 1,2 %“, допълват от екипа на „Хлябъ“.
Резултатът е едно голямо разнообразие от хлебни и сладкарски изделия. От различни видове квасен и безглутенов хляб, през дребни печива, бисквити (включително безглутенови), пайове, до натурални български козунаци и италиански "Panettone".
Гледайте видеото на пекарна „Хлябъ” и се запознайте с вкусните и полезни продукти, които предлагат:
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни
Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.