71

"Hilton Sofia с приз за най-добър интериорен дизайн в България

Отличието за реновирания хотел беше връчен на тазгодишните награди „Дизайнер на годината“

Реновираният Hilton Sofia бе удостоен с награда за най-добър интериорен дизайн на бизнес хотел от тазгодишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“. Признанието отразява иновациите и изискаността на обновения дизайн на емблематичната сграда в сърцето на столицата, като призът беше връчен на генералния мениджър Бони Манси на Hilton Sofia на бляскава церемония в хотела, която отличи доказалите се компании и личности в сферата през изтеклата година.

Реновираният Hilton Sofia е знаков проект в хотелския сектор за България и една от най-новите инвестиционни инициативи на компанията-собственик "Галакси Инвестмънт Груп". Реализацията на проекта стъпва върху преоформяне на обемите и обогатяване на парковата среда, базирана на мотото „Парк в хотела и хотел в парка“.

"Престижното отличие е поредното признание за високия професионализъм на целия екип на компанията“, сподели изпълнителният директор на "Галакси Инвестмънт Груп" Константин Бояджиев. „Задачата ни беше да създадем не просто обновено пространство, а вдъхновяващо преживяване за всеки гост, съчетавайки в едно елегантна атмосфера, комфортна среда, изискан и луксозен интериор, в който природата е в хармония с модерния свят“, допълни той.

Разположен в центъра на столицата, Hilton Sofia е заобиколен от Южния парк и предлага уникална гледка към Витоша, позволявайки на природата да проникне в хотела. Така обновеното пространство предоставя изключително изживяване, в което природата се слива с модерния дизайн. В основата на този подход стои т.нар. „зелена архитектура“, която се фокусира върху устойчивост, естетика и функционалност. 

Така след мащабното обновление, Hilton Sofia вече разполага с 259 стаи, като на последния етаж на сградата са разположени 11 ексклузивни хотелски единици, включително два премиум и един президентски апартамент от най-висок клас. Освен това за пръв път на територията на Европа, именно в Hilton Sofia, световната веригата отваря и два от най-новите си брандове – ресторант OXBO и бар Regale. 

Паралелно с това гостите могат да се насладят на по-светъл, просторен и приветлив лоби бар, напълно обновено фоайе и нов Executive Lounge, където да се възползват от ВИП услуги в спокойна и елегантна атмосфера. 

Проектът за реновация на Hilton Sofia включва още реализацията на конферентен център от най-ново поколение. За целта в контекста на съществуващата сграда се добавят нова конферентна зала „Вихрен“ на партерен етаж и красива бална зала „Мусала“ с уникална 270-градусова гледка към Южния парк. Така Hilton Sofia вече разполага с 13 мултифункционални зали, а хотелът в българската столица става първият от веригата в Европа, който ще представя най-новата си концепция Arcadia Meetings на своите клиенти. 

Сред другите забележителни удобства на Hilton Sofia е и най-големият прилежащ външен паркинг към хотел в столицата, който разполага с 60 паркоместа. 

 

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?