71
Следвайте ни

Хампарцумян съветва как да опазим парите си през зимата

viber icon

В следващите месеци трябва да си балансираме приходите и разходите, заяви топ банкерът Левон Хампарцумян пред бТВ и даде ценни съвети как да опазим парите си през тежката зима, която ни очаква.

"Няма да имаме инфлация в стил Виденова зима, защото тогава тя не беше световно явление, а българско заради неумелото управление на икономиката", отбеляза той.

Според него хората с фиксирани доходи и по-малко възможности са най-лошо ударени от икономическата ситуация в момента.

За скока на цените на парното Левон Хампарцумян коментира, че преструктурирането на "Топлофикация" се отлага от много години, защото там трябва да се намери баланс как това нещо да се управлява.

Другото нещо е енергийната ефективност на домовете, която би могла многократно да се подобри, коментира още банкерът. И посъветва хората да изолират домовете си, за да не хабят много енергия.

Според него инфлацията се храни от постпандемичните ефекти. "Пандемията продължава в медицинската си фаза, но вече икономиката на света расте. Търсенето се увеличава, същевременно има доста напечатани пари в кризисния период, за да няма резки шокове, които сега търсейки изход, подгряват инфлацията", обясни Хампарцумян.

"В един момент, когато централните банки решат, че растежът е устойчив, ще започнат да вдигат лихвите, за да успокоят инфлацията", посочи банкерът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Биткойнър

Биткойнър

20.11.2021 | 21:19

Всеки от вас, който желае да спечели безплатно, или закупи криптовалута Биткойн, нека следва най-подробното ръководство в българското интернет пространство : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
1 0
Абсурдистан

Абсурдистан

20.11.2021 | 20:24

Какво ще ви съветва тоя химик, като математиче за ковид ли?

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?