4020

Греда за камериерки: Всички се мръщят на заплата от 1300 лева

Популярните платформи за набиране на работа преливат от обяви за свободни работни места по Черноморието. Въпреки че повечето хотели, ресторанти и атракциони ще отворят през юни, шефовете отсега се оглеждат, защото знаят, че трябва време, за да намерят точния човек. Обявените заплати обаче никак не звучат стимулиращо.

По традиция най-високоплатените професионалисти са готвачите. За труда им работодатели предлагат между 2800 и 4500 лв. Трябва да се има предвид, че реномираните висококатегорийни хотели и затворени комплекси не разчитат на обяви в интернет, за да намерят висококвалифицирани кадри. Затова се предполага, че става въпрос за не толкова луксозни обекти. Сервитьори и бармани се наемат за 2000-2500 лв., без да броим бакшишите. Работното им време също е разтегливо понятие. 

За камериерки заплащането е минималистично и в повечето случаи стига до 1300 лева бруто. Ето защо и много трудно се намират кандидати за тази работа. Тук е и голямата ниша за чуждестранни работници от трети страни. Продавач-консултанти в магазини също не се котират особено добре - обявените възнаграждения са в широк диапазон - от 1500 лева за популярна верига до 2400 лева.

Служители на лунапарк също няма да забогатеят от официалната си заплата. В сайтовете се търсят хора за 2500 лева. Те обаче имат по-особено работно време - започват от залез-слънце и продължават до късна доба.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
много бе

много бе

25.04.2024 | 13:37

1300 бруто са малко над 1000 нето. Или 500 евра. Че толкова се взимаше преди 20 г. когато работеха само качествени хора в туризма. Обаче големите приватизатори и инвеститори и на този сектор му таковаха таковата...

Отговори
2 0
Дуков

Дуков

25.04.2024 | 13:00

Мръщят се да.Нормално е да се мръщят.1300 лева са нищов днешни времена.При непрестанно нарастващите цени на всички стоки ( хранителни и нехранителни) хората вече едвам свързват двата края.Като сметнеш сметките за ток телефон телевизия и интернет гориво за колата и евентуално ако човек има и кредит,какво ти остава накрая?Ами има и такива дето и за лекарства дават пари.Закъде с тия смешни заплати?Как да живеят хората?На хората с остатъка не могат и една дрешка да си вземат.Затова ще има недостиг на кадри в институциите и заводите.Докато не оправят заплатите така,че да може човек да има и за свободното време парички,а не да живеем за едните сметки.Затова заради такива управници България вече копае и дъното.Правителство не можем да създадем.Цял свят ни се смее!В това отношение ни води Белгия,която е нямала правителство цели 12 години.Верно е че те са много напред икономически в база за сравнение,но все пак и там е имало затруднение в политическия бранш!Докато не се оправят заплащанията на трудещите се, няма да просперираме.Винаги ще тъпчем на едно място!

Отговори
4 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?