1939

Говорят производителите: Къде и с колко ще поскъпне хлябът

Цените на хляба тръгват нагоре. Въпреки  многократно обявяваното от експерти, че цената ще се задържи и че ще има компенсации, производителите споделят, че главоломно растящите разходи ги изправят пред невъзможността да спрат поскъпването.  Най-големият производител на хляб в Старозагорско, от вторник вдига цената на най-масовия хляб, предава nova.bg.

„Около 15 процента е поскъпването на хляба от началото на седмицата. Основната причина е по-високата цена на брашната, маята и електроенергията. Към момента в търговската мрежа в района хлябът се продава за 1,70 лева. Нашата доставна цена е 1,50 лева. С 20 стотинки е по-висока цената в търговската мрежа, но ние нямаме контрол над търговците”, заяви Гергина Димитрова, хлебопроизводител.

По думите й цената на насъщния не е вдигана от доста години. „Тъй като уважаваме хляба и знаем, че той  е една от основните храни на българина, цената му не беше повишавана и се стараехме тя да е достъпна за всички. Миналата година дори работихме около 3 месеца на загуба – основно заради електроенергията”, сподели тя.

Повече гледайте във видеото.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Вдигайте вашта маааама

Вдигайте вашта маааама

17.05.2022 | 13:31

Вдигайте вашта мааама, вдигайте. Само знаете да вдигате, а хората дали ще имат пари да си купуват, или вас това не ви интересува, народа да гладува.

Отговори
1 0
Батко

Батко

17.05.2022 | 09:10

В момента купувам хляб на 2 лева, беше 1.50 миналия месец.

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?