Следвайте ни

Горивата в Пловдив с нов рекорд – стигнаха почти 2 лева

За два месеца плащаме с близо 20 стотинки повече за литър бензин и дизел

viber icon

Постепенното увеличение на цените на горивата е напът да върне нивата им отпреди пандемията, показа проверка на „Марица“. Във вторник масово цените на бензина и дизела под тепетата гонят 2 лева. Така само в рамките на последните 10 дни шофьорите плащат с близо 5 стотинки повече на литър.

В големите вериги цените се движеха между 1,95 и 1,99 лева - както за литър дизел, така и за най-масовия бензин А-95. Така те поскъпват от началото на годината със средно 16-19 стотинки. Газта също стигна рекордни нива от началото на пандемията – около 1,01-1,02 лева е литърът от синьото гориво днес в Пловдив. Въпреки това, в някои от по-малките бензиностанции се намираха цени около 1,75 до 1,80 лева за литър за бензин или дизел. 

Така само за последните 2 месеца скокът при горивата е малко над 14%. Разликата се усеща и от водачите и служителите в бензиностанциите. Работещите до колонките са категорични, че водачите зареждат за същите пари, но просто слагат по малко гориво в резервоара. 

Очакванията са, че повишението на цените ще продължи и през март. Прогнозите са, че в края на пролетта цените на най-масовия бензин и дизела могат да стигнат нива, близки до тези отпреди пандемията, когато те се продаваха под тепетата срещу около 2,30 лева за литър.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

DIMO

DIMO

02.03.2021 | 15:21

До началото на лятото ще е пак 2 и 30 ако не и нагоре-ще избиват ниските цени от миналото лято гадовете мръсни

Отговори
3 0
дада

дада

02.03.2021 | 14:51

А заплатите с какъв рекорд са ?

Отговори
0 0
Добре

Добре

02.03.2021 | 14:47

Къде е марешшшшки....

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?