Следвайте ни

Голямо облекчение за малкия бизнес в Агенцията по вписванията

viber icon

Подаването на годишни финансови отчети /ГФО/ и годишни доклади за дейността за малки, средни и микропредприятия е по нова, облекчена процедура, информират от Агенцията по вписвания. Вече няма необходимост да се представят документи, доказващи приемането на годишния финансов отчет и годишния доклад за дейността (покани за свикване на общи събрания, протоколи от проведени общи събрания, доказателства за получаване на поканите и пр.). Обстоятелството, че ГФО са приети от съответния компетентен орган,  се доказва с представяне на декларация по образец (декларация по чл.62а, ал.2, т.2 от Наредба N1 от 14 февруари 2007) от законния представител на търговеца или юридическото лице с нестопанска цел.

Крайният срок за подаване на ГФО за 2019 г. изтича на 30 септември, напомнят от Агенцията по вписванията. По данни на ведомството, подадените ГФО от 01.01.2020 г. до момента са 143 808. До края на септември се чакат още над 186 000 заявления.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?