Следвайте ни

Голяма грешка! Зареждането „до горе“ съсипва автомобила

viber icon

Резервоарът на колата не трябва да се пълни до горе. Това твърди ръководител на мрежата от автомобилни салони Fresh Auto М. Рязанов. По думите му, това може да попречи на нормалното функциониране на вентилационната система вътре в резервоара.

Горивото може да започне да изтича навън по дренажните тръби, падайки върху ходовата част и кабелите на колата.

Как правилно да зареждаме нашия автомобил с гориво? За да предотвратим гореспоменатите проблени, трябва да спазваме няколко прости правила:

Да зареждаме автомобила само, ако нивото на бензина или дизела в резервоара е близко до минималното.

За това обикновенно съобщава бордовия компютър или индикаторът за нивото на горивото в резервоара.

Да зареждаме колата само с гориво, което се препоръчва от производителя в инструкциите за експлоатация на транспортното средство.

Експертите не съветват резервоарът да се зарежда "до горе", по-добре е да не се долеят няколко литра, пише auto.blitz.bg. Иначе може да се повреди датчика за нивото на горивото, както и боята на каросерията, в случай, че горивото прелее.

Да се зарежда само на бензиностанци, на които имате доверие и които имат добра репутация.

Това е особенно важно при пътувания из страната, когато въпросните бензиностанции са разпложени в околностите на населените пунктове.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Krypto

Krypto

06.05.2021 | 22:06

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете лесно и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
0 0
Ляв

Ляв

04.05.2021 | 23:52

Пълни глупости. Как ще прелее като помпата изключва автоматично? И какво разливане по кабели бълнува? Това даже в Трабант не може да се случи.

Отговори
9 0
Десен

Десен

04.05.2021 | 23:22

По-полезна "статия", не бях чел скоро... Такива глупости се пишат само и единствено с цел, да се запълва място в кухия сайт...

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?