2374
Следвайте ни

Голям шеф уволни 900 служители по Zoom

viber icon

Голям шеф уволни 900 служители наведнъж по време на  уебинар в Zoom. Главният изпълнителен директор на Better.com Вишал Гарг обяви, че компанията за ипотечни кредити ще съкрати около 9% от служителите си, информирайки внезапно 900-те служители, включили се в разговора, че трудовите им договори ще бъдат прекратени точно преди празниците, разказва profit.bg. Нито един от хората пред компютрите не е очаквал такова развитие на разговора. 

"Ако сте включени в този разговор, вие сте част от групата служители без късмет, които ще бъдат съкратени," заявява Гарг по време видеоконферентния разговор, които е бил изгледан от CNN Business. "Вашата работа в тази компания се прекратява незабавно."

Гарг след това информира служителите, че могат да очаква имейл от отдел човешки ресурси с повече подробности за обезщетението, което ще получат.

Гарг посочва пазaрната ефективност, представянето и продуктивността като причини за уволненията. Според Fortune Гарг е обвинил служителите в това че "крадат" от своите колеги заради своята непродуктивност и за това, че работят само по два часа на ден.

"Това се случва за втори път в кариерата ми и не искам да го правя. Последният път, когато направих, плаках," казва Гарг по време на Zoom срещата.

Подкрепената от Softbank компания за ипотечни кредити обяви през май, че излиза на борсата с помощта на SPAC, а миналата седмица получи 750 млн. долара като част от сделката.

Гарг се въвлече в скандал преди време след като от Forbes се сдобиха с негов имейл до служителите: "Вие сте прекалено бавни. Вие сте група тъпи делфини ... Така че спрете. Спрете. Спрете веднага. Злепоставяте ме," пише той в имейла.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бай Тошо

Бай Тошо

06.12.2021 | 15:11

При капитализма нонстоп фалити, а лудите седесари ти обясняват, как при комунизма България била фалирала уж три пъти!

Отговори
0 0
IYI

IYI

06.12.2021 | 14:36

Поредният американски м@лоумник!

Отговори
0 1
Супер готино.

Супер готино.

06.12.2021 | 11:50

Също и кметовете като номер едно е фъндъкова,две здр.димитров!!

Отговори
0 1
Супер готино.

Супер готино.

06.12.2021 | 11:49

Ето така трябва да уволнят цялата администрация.... гербаджийска.....точно с такава метла !

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?