Следвайте ни

Големите магазини в Пловдив измислиха как да финтират локдауна СНИМКИ

viber icon

Строителните хипермаркети, които този път са затворени със заповед на министъра на здравеопазването, намериха начин да обслужват клиенти и в локдауна. Те изнесоха щандове пред входа на търговските обекти и там приемат поръчки. Ако някой клиент не е съвсем сигурен какво точно иска, му се предлага таблет или настолен компютър, откъдето да влезе в онлайн магазина и финално да избере стоката си. Служител от своя страна я изкарва от магазина и я предава на купувача. По този начин търговските обекти с над 300 кв.м площ, които бяха задължени да затворят до 31 март, хем спазват заповедта на министър Костадин Ангелов, хем обслужват клиенти в безопасна среда. 

Факт е, че в "Практикер" са опънати ленти „не преминавай“  пред входа на магазина, а всички  служители зад тях са с прилежно поставени маски. Мобилни устройства за дезинфекция са поставени непосредствено до тях. За купувачите на дребни стоки за ремонт на дома е по-изгодно да дойдат на място, за да вземат покупките си. Причината е, че безплатен транспорт има само за стоки над 100 лева и то за градовете, в които „Практикер“ има физически магазини, информират от веригата. 

Оживено е и пред „Хоум макс“, видя marica.bg. Там продажби на открито се извършват на две места пред магазина, пред двата входа. А клиенти не липсват. Паркингът в обедните часове беше полу-празен, но този начин на пазаруване предполага бързина и непрекъснато автомобили влизаха и излизаха от мястото. 

"Хоум макс" ще работи с изнесени щандове за целия период на локдауна. Съгласно въведените от страна на Министерство на здравеопазването мерки, при посещение клиентите трябва да носят  защитни маски, да има еднопосочно движение и да се спазва  безопасна дистанция от 1.5 м., посочват от магазина в "Ритейл парк".

„Мосю Бриколаж“ също ще работи със стандартното си работно време, но на открито. На външни базари пред магазина са изнесени предимно градински стоки .

Снимки от Наташа Манева

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Един гражданин

Един гражданин

24.03.2021 | 08:51

Щом ни управляват калинки така ще бъде.Нито едно адекватно решение от управляващите относно коронокризата.

Отговори
2 0
Бебо кратуната

Бебо кратуната

23.03.2021 | 17:11

Евалла супер локдаун защо са изобщо тези измислици?Къде е тази държава защо прави само измишльотини?Защо тогава ресторантите и кафенетата не работят на открито както и нощните барове защо тези отрасли са подложени на геноцид?п.с. нямам нищо общо с хорека канала само мнение.

Отговори
14 3
Нина

Нина

23.03.2021 | 16:52

Аман от хора с маски под носа. Разгледайте снимките и ще ги видите.

Отговори
12 11
тъпачка

тъпачка

23.03.2021 | 16:57

Как да дишат нормално от тия скапани псрцали

Отговори
11 8
Никфа логика

Никфа логика

23.03.2021 | 16:29

Къде е логиката големите магазини с много площ да няма хора, а в малките да се гъчкат, да не говорим, че може да се направи лимит на влизащи и излизащи за големите магазини и да няма струпване

Отговори
18 6
Браво!

Браво!

23.03.2021 | 16:14

И кръчмите може да направят така. В Румъния от миналата година работят само на открито.

Отговори
15 2
Ани

Ани

23.03.2021 | 15:36

Не са открили топлата вода. Това и така се прави например в Норвегия. Не се влиза в магазина, а ти го доставят пред входа в зона обособена за това.

Отговори
18 1
клиент

клиент

23.03.2021 | 14:31

Браво!

Отговори
26 5
bam

bam

23.03.2021 | 14:19

Bravo!

Отговори
19 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?