Следвайте ни

Големи промени в най-мощната строителна фирма у нас, която прави пробива под гарата в Пловдив

viber icon

Председателят на Надзорния съвет на строителната фирма "Трейс Груп Холд" Николай Михайлов е придобил над 90% от капитала на компанията пряко или непряко и възнамерява да изкупи акциите на останалите акционери в компанията.

Бизнесменът отправя търгово предложение към акционерите на цена от 3,8 лева за ценна книга и възнамерява да свали дружеството от търговия на Българската фондова борса (БФБ), става ясно от публикуваните документи във връзка с предложението.

Михайлов притежава пряко или непряко 90,01% от капитала на "Трейс Груп Холд", или 21 783 345 акции, съобщава investor.bg. Общо 5 514 490 акции той държи чрез свързани лица – дружеството "Галини Н" ЕООД, на което е управител, синовете му Галин, Николай и Кристиян, дъщеря му Лилия, брат му Таньо Михайлов, както и партньорката му Десислава Любенова, с която е сключил споразумение за нейните акции.

Оставащите акции, които той иска да придобие, са 9,99% от капитала, или 2 416 655 броя.Придобиването на акциите ще се осъществи със собствени средства в размер на до 9,1 млн. лева. 

Освен че дружеството ще бъде отписано от БФБ, другата промяна е, че ще има редуциране на структури и активи, особено в настоящата пандемична обстановка. Няма да променя състава на управителните органи, става ясно от публикуваните документи.Заради пандемията обаче излизането на чужди пазари се отлага с 2-3 години, за след 2021 г.

"Трейс Груп Холд" е една от най-мощните български компании и има клонове в Сърбия, Чехия, Северна Македония, Украйна, както и 10 дъщерни дружества. Последно, в края на март т.г. холдингът заедно с „Балкантел” ООД подписа договор за модернизация на железен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и изграждане на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив. Той е част от проект „Развитие на жeлезопътен възел Пловдив”. Стойността на договора е 89 028 245,95 лева без ДДС, а проектът се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?