46

Гласувайте! Любим пловдивски фестивал фаворит за голяма награда

Любимият на пловдивчани фестивал „Дефиле на младото вино” излиза като фаворит за голямата награда в категория „Специализиран туризъм” на Министерство на туризма. Победителите се определят чрез онлайн гласуване, а последният срок за това е до 5 декември.

Пловдивското дефиле, което преобразява Главната и Стария град в последния уикенд на ноември, засега е с най-висок брой гласове. Днес по обед за „Дефиле на младото вино” са гласували над 1/3 от участвалите във вота, сочат междинните резултати.

Годишните награди в туризма по традиция са много оспорвани, като победителите се излъчват на база на личните предпочитания на българите в няколко категории. Гласуването е възможно до до 23:59 часа на 05.12.2022 г. на www.tourismawards.bg, сайтът е достъпен и през уебстраницата на Министерството на туризма. "Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат", предупреждават от ведомството.

"Дефиле на младото вино“ се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, винопроизводителите и институции, свързани с културата и изкуството в града. В края на ноември му беше 14-ото издание, в което  се включиха и рекорден брой участници - 67 фирми, като 45 от тях са винарски изби, а 20 - производители на храни. 17 бяха локациите, в които в продължение на три дни пловдивчани и гостите на града дегустираха тазгодишните вина. Празникът  на виното отчете над 102 000 броя дегустации, което е ръст от 27% спрямо 2021 г. Имаше и организирани туристически групи, посетили града специално заради събитието, от Франция, Германия, Турция и Италия.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?