1553

Гърция ни спасява с газ, Германия пуска към Полша

Гърция и Германия са готови да увеличат доставките на газ за България и Полша след спирането на износа на руски енергийни ресурси за тези страни. Това съобщи в петък Financial Times, позовавайки се на данни на германските и гръцките газови оператори.

Според изданието, на което се позовава ТАСС, това се доказва от увеличаване на обема на резервираните газови мощности на приемно-доставен пункт Кулата-Сидирокастро между Гърция и България и обема на изпомпване на газ през Малнов, който е ГКПП между Германия и Полша. 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Віта́лій Кличко́

Віта́лій Кличко́

29.04.2022 | 09:52

Кметът на Киев Виталий Кличко отправи призив към българските власти за по-категорична позиция в конфликта в Украйна. „Можете ли да си представите някой да унищожава сгради в София или друг български град? Никой не дава гаранции на никого, а позицията на някои български политици е „И вълкът сит, и агнето цяло“. От една страна са срещу войната, от друга искат да имат добри отношения с Русия“, каза Виталий Кличко. По думите му "всяко бизнес отношение с Русия означава, че подкрепяш войната". „Днес светът е черно-бял, или си на страната на Украйна, или на страната на руския агресор. Всяко бизнес отношение с Русия означава, че подкрепяш войната и руската армия, която срива наши сгради и убива цивилни“, заяви кметът на Киев.

Отговори
1 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?