„Галакси Инвестмънт Груп“ придоби най-големия терен за жилищно застрояване в София

Пловдивската компания възнамерява да превърне бившия „Балканкар 6-ти септември“ в модерна и многофункционална площ

Пловдивският инвеститор „Галакси Инвестмънт Груп“ придоби най-големия терен за жилищно застрояване на територията на София. Площадката на бившия „Балканкар 6-ти септември“ e 193 дка. Сделката за придобиването й е най-голямата в имотния сектор за 2019 година в столицата. 

Мащабният проект на "Галакси Инвестмънт Груп" предвижда реализиране на концепция за модерна смесена многофункционална площ с търговска зона, жилища и офиси. Така инвеститорът връща живота на бившата промишлена зона. Вместо да пустее, тя ще бъде трансформирана в оживен район. Идеята е зоната да се превърне в социален и културен катализатор, който да обогати градското развитие на София.

В момента се разработва главният план и се определят инвестициите в инфраструктурата за новопридобития терен. Той се намира в атрактивното пространство между бул. "Никола Мушанов" и ул. "Житница", на границата на кварталите Красна поляна и Овча купел. Това е една от най-перспективните зони на столицата, които все още не са презастроени и имат добри комуникации и инфраструктура. Мястото е отлично свързано по главна улична мрежа с Околовръстния път на София и основните офис центрове на града. В началото на следващата година предстои да бъде разкрита и нова станция на метрото, която е само на 500 метра от обекта.

„Щастливи сме, че успяхме да придобием такава стратегическа локация, позволяваща реализирането на мащабната ни идея. Съживяването на бивши индустриални територии е бъдещето на София, където растежът на населението изпреварва свободните площи за застрояване“, коментира управителят на компанията Константин Бояджиев. Той изтъкна, че „Галакси Инвестмънт Груп“ има доказан успех с всички свои концепции. Според него именно бившите индустриални зони са подходящ ресурс за градско генериране и уплътняване, без да се презастрояват съществуващите жилищни квартали.

Спазването на естествения баланс между жилищна и паркова среда кореспондира с утвърдения стил на хармонично архитектурно планиране, характерен за компанията. „Така създаваме за пространството разнообразие от функции, които се превръщат в самостоятелен притегателен център за тази част на София“, допълни Бояджиев.

Преустройството на подобни площи е ключов приоритет за компанията, която ще продължи да инвестира в подобни проекти. Тя е най-големият собственик на 5-звездни хотели в България, а във времето доказа професионализма си с високото качество на проектите, които разви в Пловдив - „Офис Парк Пловдив“ и жилищен парк „Royal Garden“.

Сградите на компанията са с първокласен стандарт, изградени според най-актуалните глобални тенденции в строителството. Те задължително са в хармония с градската среда, с привлекателен архитектурен дизайн, изчистени линии, просторни и функционални разпределения. В съчетание с разнообразието от възможности за развлечение и отдих, съвременните жилища, построени от „Галакси Инвестмънт Груп“, създават усещания за уют, сигурност и благоденствие на живущите.

За сделката

Продавач на терена е „Акрополис Риъл Естейт Б. В.“ - холандско дружество, собственост на „Акрополис Груп“ УАБ. Това е един от най-големите инвеститори в имоти в Литва, които приватизират бившия „Балканкар 6-ти септември“ през 2005 година. Още тогава теренът е разчистен и са придвижени градоустройствени процедури. Създаден е план за строителство на търговски център с офиси и жилища, но през 2008 година проектът е замразен. Единадесет години по-късно „Галакси Инвестмънт Груп“ спечели търга за сделката.

За Галакси Инвестмънт Груп

„Галакси Инвестмънт Груп“ е водеща инвестиционна компания, която развива и управлява успешни проекти в различни направления на недвижима собственост -хотели, жилищни и ваканционни комплекси, офисни сгради, търговски и индустриални площи. Стратегическите инвестиции на компанията са съобразени с ключовите фактори в динамичната бизнес среда и дългосрочните тенденции на пазара. Компанията е носител на редица награди от престижни национални и международни конкурси, сред които са и отличията за хотел InterContinental Sofia на пл. "Народно събрание". „Галакси Инвестмънт Груп“ има дългогодишен опит в привличането на признати световни брандове в туристическия сектор. Собственик е на 5-звездните Barceló Royal Beach в комплекс Слънчев бряг и Hilton в София.

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?