49
Следвайте ни

Фризьори подстригват по домовете, за да не фалират

viber icon

Пандемията удари лошо и фризьорския занаят. Много от собствениците на салони са в ужас от сметките за ток през последните месеци, а последната направо им е спряла дъха. Пред "Марица" представители на професията коментираха, че имат редовни клиенти, които се поддържат, като това включва боядисване, подстригване, подхранване и куп други неща, но с тези пари не могат да издържат салона. Това кара фризьорите да предприемат нова тактика, за да не фалират и да останат без прехрана - услуги по домовете. Към днешна дата много от тях се издържат предимно чрез заявки за домашни посещения и подстригване в домашна атмосфера. Така клиентът се чувства още по-комфортно и не му се налага да се разкарва, ако салонът на любимия му стилист се намира далеч.  Идването на крака оскъпява услугата, но не драстично, а и повечето клиенти, които искат да изглеждат добре всяка седмица, са заможни, споделят фризьори пред "Марица". 

"Всеки ден имам заявки и обикалям по адреси от сутрин до вечер. Хората ги е страх да търсят услуги навън, разбираемо, а и се възползват от удобството. Определено не ги смущава, че цената е например с 2 лв. отгоре. Вече толкова свикнах, че забравих какво е в салона", коментира фризьорката Снежа Павлова, която има десетки клиенти в града под тепетата. Тя приема и подстрижки по близките села, но с по-ранна заявка.  

"Ако ги няма тези клиенти, загивам. Просто бизнесът ми си отива. Пандемията ми сложи примката на врата. От месец на месец ставаше все по-лошо. И сега вече е критично. Ще работя колкото мога и ще се надявам да издържа, докато нещата се променят към по-добро", коментира Снежа, чийто пример вече са последвали много нейни колеги. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Н енормалници

Н енормалници

15.01.2022 | 14:22

Тони,Тони,много си прост! Тази статия беше публикувана преди ден. То бива некадърност,ама вашата е върхът. Читателите не са идиоти като журналистчетата в Марица.

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?