Foodpanda изчезва, Glovo ще доставя храна от ресторанта

Доставчикът на храни foodpanda става официално Glovo от началото на септември месец. Клиентите на приложението вече се уведомяват с имейли, като се приканват да се регистрират в платформата на правоприемника Glovo. Сайтът на компанията напомня, че foodpanda става Glovo.

През май месец собственика на foodpanda - Delivery Hero обяви, че се разделя с бизнеса си в България и Румъния. Купувач е конкурентата фирма Glovo. Тя стъпи в България тази година, като започна с големите градове - София, Пловдив и Варна, но бързо разви мрежата си. Сделката променя доста пазара на доставки на храни и услуги в България като от три големи компании остават само две – Glovo и Takeaway. През приложенията може да се поръчва от готова храна от ресторанти и заведения, хранителни стоки от супермаркети и цветя, до фармацевтични продукти и много други. Освен  foodpanda в Румъния и България, Glovo придоби през май компанията Donesi в Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, и компанията Pauza в Хърватия. Сделката бе на обща стойност 170 милиона евро, съобщиха тогава в прессъобщение двете компании.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Подкрепям

Подкрепям

22.08.2021 | 17:51

Коментарите за хаджи не знам си кой. Този както и другите протестърските партии влезоха в парламента по един не честен мръсен начин, залагайки на насилие и омраза и сега нахално се опитват да се изкарат жертви. На този тип да вземе минеков да му издялка една статуя как юнашки цели с прашка и яйца сградата на НС и отдолу да пише, така се става депутатин.

Отговори
3 0
КОКО

КОКО

22.08.2021 | 14:15

КАКИ НА ПОВИКВАНЕ ,КАК ЩЕ СТАВА

Отговори
6 1
Нали

Нали

22.08.2021 | 11:39

Аре бе Марица, какво ни занимавате с доставка на китайски манджи! Вчера от офиса на Лаура Кьовеши ОФИЦИАЛНО наритаха нахалния зaдник на Хаджигенов за полицейското "насилие"! Европейската прокуратура застава напълно зад решението на българската прокурорка!

Отговори
9 16
Калина Богоева

Калина Богоева

22.08.2021 | 13:44

Чудесна новина! Крайно време е да бъде спрян този човек. Той е с болестно самочувствие и с много злост. Ниско ниво. Не му е мястото в парламента. Това е моето мнение.

Отговори
9 6

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?