Следвайте ни

Фондът на фондовете инвестира в 6 стартиращи бизнеса

viber icon

Фондът на фондовете (ФнФ) ще инвестира над 660 хил. лв. (около 340 хил. евро) в шест стартиращи предприятия. Всяка от компаниите ще получи между 50 и 100 хил. евро публичен ресурс, за да ускори развитието си.

Проектите, които ще се подпомагат, са в сферата на новите технологии и въвеждането на иновации като индустриално 3D принтиране, модерни финансови технологии, аутсорсинг платформи, софтуерни продукти. Компаниите ще използват парите за разширяване на сегашните и навлизане на нови пазари, маркетинг и пазарно валидиране на своите концепции.

Инвестициите се извършват през един от вече работещите на пазара фондове за ускоряване и начално финансиране - „Иновейшън кепитъл фонд“.

Тези фондове, създадени от ФнФ, представляват инструмент за дялово и квазидялово инвестиране, чрез който се подкрепят създаването и развитието на устойчиви бизнес модели и се развива предприемаческата екосистема в България.

Ресурсът е изцяло насочен към малки и средни предприятия в начален етап от развитието си. Всяка иновативна идея може да кандидатства и да получи финансиране между 15 хил. и 1 млн. евро. Инвестиционният период е до края на 2023 г.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?