Следвайте ни

Фирми за бързи кредити раздават пари направо на улицата

viber icon

Фирмите за бързи кредити у нас стават все по-изобретателни. Освен че предлагат всякакви зарибяващи промоции, те въведоха и нова практика - раздаване на заеми и инкасиране на вноските направо на тротоара.

 

За броени дни репортер на "Марица" стана свидетел на две "тротоарни" сделки за бързи кредити. В първия случай отпускането на парите стана в квартал "Прослав". Служителят на финансовото дружество беше повикан там по телефона от около 30-годишен пловдивчанин. В уговорения час колата на фирмата пристигна на мястото, като представителят й носеше попълнен договор за 500 лева. Сделката стана за десетина минути, след като клиентът хвърли едно око на клаузите, подписа листовете и си прибра парите. 

В понеделник вечерта пък екипът ни засече плащане на вноска по такъв кредит, отново на тротоара. Фирмената кола спря около 18,30 ч. на спирката срещу Централна гара. Младата служителка в автомобила изчака клиентката си десетина минути, а когато тя дойде, набързо преброи парите, даде разписка и си тръгна. 

По информация на „Марица“ схемата „за удобството за клиента“ се практикува отдавна, но разцъфтява особено по време на пандемията. Друг е въпросът дали е законно финансовите операции да се извършват на улицата и как се следят от контролните органи.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

хсхс

хсхс

29.07.2020 | 17:06

Много ясно, че си траят те дърпат процент от парите.

Отговори
1 0
ася

ася

29.07.2020 | 14:33

нема ли кой да ги спре тея лихвари....дерат кожата на народа,а правитството мълчи.омбусман мълчи,комисия за защита на потребителя и тя....всеки подхвърля топката и никой не му дреме за народа

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?