1939

Фирми от Пловдив, Пазарджик и Хасково с приз „Работодател на годината 2022”

Иновативни компании от Пловдив, Пазарджик и Хасково грабнаха призове „Работодател на годината 2022”. Високите отличия бяха връчени в рамките на 19-ото издание на форума, организиран от Агенцията по заетостта. Общо 15 фирми от страната бяха наградени в категориите: Работодател със значим принос за осигуряването на заетост на регионалния трудов пазар”, „Успели заедно” и в новия сектор - „Активни заедно”.

В първата категория за региона на Пловдив №1 стана „Оптикс” АД-Панагюрище. Фирмата е специализирана в конструирането и производството на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение. През 2022 г. продължава да инвестира в своето развитие, като откри нова производствено-административна база в Пловдив. Това даде възможност да се открият още 100 нови работни места и да се привлекат млади кадри с технически  компетентности и от други региони на страната - София, Пловдив и Пазарджик. Работодателят осигурява заетост на 58 лица през 2022 г., от които 13 младежи до 29 г.

В същата категория награда получи и „Ариете БГ” ООД-Хасково. Компанията е един от водещите производители на части за автомобили в страната и региона. Ключов работодател е за бюрото по труда в Хасково с 330 заети към момента лица, от които през 2022 г.  са наети 26 безработни. Фирмата осигурява транспорт на 98 души в рамките на област Хасково.

В категорията „Успели заедно“ на национално ниво се отличиха две фирми от Пазарджишко. Едната е „Институт по дървообработване” ООД, подкрепена от бюрото по труда в Пазарджик. Работодателят е микропредприятие с предмет на дейност механично обработване на метал, научноизследователска, инженерингова и проектно-конструкторска дейност в областта на дървообработваща и мебелна промишленост. Наградата е за устройването на работа на висшистка, която никога не е работила по специалността си. Дава й се шанс да се реализира като инженер.

Другият призьор е „Ви Пейнт” ЕООД”. Дружеството е с предмет на дейност повърхностно обработване и нанасяне на покритие върху метал. Работодателят наема със съдействие от бюрото по труда в Панагюрище млад мъж, който притежава средно образование с профил изобразително изкуство и епикриза от ТЕЛК - с 80% трудоспособност.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?