44

Фирми без лиценз возят до Турция

Пет институции подхванаха нелоялните практики при организираните туристически пътувания още преди старта на активния сезон. Това са Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Изпълнителна агенциа Автомобилна администрация, НАП и Икономическа полиция. На целева акция на 26 април бяха проверени осем автобуса, пътуващи за Турция. Проверка е извършена на туроператорите - организатори на пътуванията, за законово извършване на тяхната дейност.

При двама от проверените туроператори не беше предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност и валидна сключена застраховка "Отговорност на туроператора". Не бяха представени ваучери, издадени на туристи, при един от проверените. Изискано е нередовните туроператори да представят липсващите документи в КЗП в законно установения срок, съобщиха от Министерството на туризма.

Същата акция се повтори и преди дни на ГКПП „Лесово - Хамзабейли“, където бяха проверени два автобуса, превозващи туристи към Турция. Този път обаче всичко беше изрядно.

Внезапните проверки на контролните органи, съвместно с Министерството на туризма, ще се извършват през цялата година и ще бъдат изпълнявани не само на граничноконтролно пропускателните пунктове в страната, но и на стратегически туристически обекти във вътрешността на страната, допълват от ведомството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?