Филип Морис Интернешънъл: Дискусиите за сливане с Алтриа Груп (Altria) са приключили

Андре Каланцопулос, главен изпълнителен директор на  Филип Морис Интернешънъл, заяви: „След много дискусии компаниите се съгласиха да се съсредоточат върху пускането на устойството за нагряване на тютюн IQOS в САЩ като част от взаимния интерес за постигане на бъдеще без тютюнев дим.“

IQOS е единственият продукт с нагряване на тютюн досега, който получи оторизация от Агенцията за храни и лекарства в САЩ (FDA)  за продажбата му на американския пазар след стриктен преглед на подадените научни данни с мотива, че пускането на продукта в САЩ е подходящо за опазване на общественото здраве.  Важно е да се уточни, че  IQOS не е електронен изпарител (електронна цигара).

Филип Морис Интернешънъл представи изчерпателен набор от научни доказателства в подкрепа на това разрешение за пускане на пазара и на допълниелното заявление за комуникацията при продажбата на  IQOS в САЩ като „тютюнев продукт с модифициран риск“, което Агенцията все още разглежда.

Наличните световни данни, базирани на четири години употреба на продукта, показват, че устройството IQOS не е привлича особено интереса на младите хора или  на непушачите.

Към 30 юни 2019 г. ФМИ изчислява, че близо 8 милиона пълнолетни пушачи по света вече са спрели да пушат и са преминали изцяло към устройството за нагряване на тютюн на ФМИ, което се продава на 48 пазара по света.

 

Междувременно бившият комисар на Агенцията по храни и лекарства Скот Готлиб съобщи в CNBC:

 

„IQOS беше одобрен наскоро от Агенцията по храни и лекарства в САЩ (FDA), нарича се устройство за нагряване на тютюн … Компанията изнесе данни, които показват, че този продукт не е толкова вреден, колкото изгарянето на тютюн, разбира се, не е безрисков, но може да бъде по-малко рискова алтернатива за пристрастен пушач, който иска да получи никотин от нещо, което напомня на цигара. Мисля, че тук най-важното е да запомним, че Филип Морис Интернешънъл премина през стриктен регулаторен процес, прекара години наред, вероятно похарчи стотици милиони долари, но това е пример за това, че този регулаторен процес може наистина да работи за доказването на нови тютюневи продукти, които се пускат на американския пазар с мотива, че необходими за опазване на общественото здраве и помагат на сегашните пълнолетни пушачи да се откажат. 

Доколкото знам, никоя компания за електронни цигари  до момента не желае да се включи в този процес и да подаде  такова заявление. Така че, процесът е отворен за тези компании, те можеха да направят това преди години, ние ги помолихме да направят това преди години. Поканата е била там, за да подадат заявление за одобрение. И мисля, че фактът, че те не са участвали в регулаторната процедура и не са подали заявление, ги прави много уязвими сега, когато когато се появяват тези белодробни заболявания…Те не получават особена симпатия, защото не са демонстрирали, че техните продукти са подходящи за опазване на общественото здраве“.

 

https://app.criticalmention.com/app/?fbclid=IwAR2tahvJVdessyJhoXG0xTUiPPHsyydFBuu1bSTwwmhD2YjjtyLkoJxvRNI#clip/view/c624849a-5c86-419e-91cd-9a8ca1ae9065?token=3fcb4edf-2794-4573-b6db-773ec350807a

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?