Фенове на „Стралджанска“ и миксолози подбраха топ коктейли с ракия

Уникално барманско шоу представя авторски прочит на класическата коктейлна култура

Най-хубавите коктейли с българска ракия бяха предложени на отбран кръг фенове от „Стралджанска“ мускатова. Те оцениха шест смели идеи на изтъкнатите миксолози Александър Симеонов и Николай Вангелов от Nomad Barman.

Първият по рода си конкурс за най-оригинална многокомпонентна напитка с ракия “В търсене на съвременния български коктейл” предизвика несравним интерес.

„Представяме коктейлите пред публиката и се вслушваме в тяхното мнение за вкуса и представянето на ракията“, споделят от избата производител на „Стралджанска“ „Вила Ямбол“. „Виждаме, че хора, които познават добре класическите коктейли, с радост използват ракията за коктейли и я приемат за съвременна напитка, отвъд клишето“, допълват от избата.

Любимата премиална ракия „Стралджанска“ представя по атрактивен начин традиционния алкохол. Затова, от началото на септември марката пусна онлайн уникална коктейлна платформа, която показва модерното лице на любимото националното питие - http://straldjanska.online. Всеки има достъп до публикуваните интерпретации на алкохолни миксове – класически коктейли и най-новите трендове с ракия, сред които БЛЪДИ МАРИЯ, СТРАЛДЖА ХАЙБОЛ, СТРАЛДЖА ШПРИЦ, СТРАЛДЖА ОЛД ФЕШЪН, ЕНЕРДЖИ ХАЙБОЛ и СТРАЛДЖА САУЪР. Авторските коктейли ще бъдат включени в менютата на заведения в  цялата страна, като това ще бъде обявено на FB страницата на марката.

Родните изтъкнати бармани Александър и Николай са на мнение, че качествената българска ракия по нищо не отстъпва на популярните основи за коктейли. „Хубавата, висококачествена българска ракия вече е питие за удоволствие, което се консумира в умерени количества и търси нова, модерна форма. Националното питие си проправя път от масата към бара“, разказва Александър. „Коктейлната култура у нас се е подобрила в пъти. Преди се предпочитаха повече високоалкохолни напитки, а сега се поръчват по-леки и по-семпли питиета.  Засилва се интересът към премиалните марки, с по-високи изисквания към напитките, а „Стралджанска“ мускатова ракия се налага като предпочитана марка“,  допълва Николай.

„Вила Ямбол“ е една от малкото изби със собствено производство на бъчви, където и до днес работи най-старият бъчвар в България - бай Вълчо. Именно качествената дървесина от български дъб обогатява и формира финалните нюанси в аромата и вкуса на „Стралджанска“, убедени са технолозите на избата.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?