Следвайте ни

Фалшиви имейли от НАП стресираха пловдивския бизнес

viber icon

Имейл от името на НАП стресира десетки управители на фирми от Пловдив. В електронното писмо се твърди, че на дружеството предстои ревизия и получателят трябва да се яви в 14-дневен срок в ТД на НАП, за да си получи заповедта. В противен случай, заповедта се счита за връчена. Съобщенията звучат съвсем автентично - с номер на заповедта за ревизия и контакт със служител в Данъчното.

Това е фишинг атака, чрез която се цели опит за кражба на лична информация, предупредиха веднага от териториалната дирекция на НАП- Пловдив. В агенцията няма служители с посочените имена - Момчил Тодоров, главен инспектор по приходите и Веселина Букова , главен инспектор по приходите в сектор "Ревизии" в ИРМ Пловдив. Същите имена се завъртяха в предишната фишинг атака в Пловдив през октомври миналата година.

 

 

Уловката е, че в електронното писмо има посочен линк, от който да се изтеглят нужните документи за "срещата" в НАП. Последването му може да доведе до достъп до потребителски имена, пароли, банкови сметки и др. Данъчните са категорични, че писмата, които официално изпраща институцията, са персонализирани и изглеждат по съвсем различен начин. При съмнения хората могат да сигнализират на националния телефон на НАП 0700 18 700.
 

 

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?