Фалит! Националната лотария на Божков пусна кепенци, 40 милионери горят

Компанията "Ню Геймс" АД, чрез която оперира "Националната лотария", е поискала да бъде обявена в неплатежоспособност и несъстоятелност, става ясно от Търговския регистър. Молбата е депозирана в Софийския градски съд.

След обнародването в "Държавен вестник" на промените в Закона за хазарта, единствено държавният Български спортен тотализатор има право да организира лотарийни игри.

Развитието на събитията наложи ревизия на фирмата и запор на сметките й.

От компанията твърдят, че вече не могат да правят плащания. Това означава, че не могат да се изплатят и част от печалбите. Според неофициалната информация около 40 милионери от лотарията трябва да получат на разсрочени траншове парите си. Именно те ще бъдат и най-големите губещи от фалита на фирмата на Васил Божков.

Един от ужилените милионери Димитър Миряев се оплака, че е взел само 240 000 лв.  „Защо държавната комисия по хазарта е одобрила правилата да се изплащат печалбите за срок от 20 години, а лиценз се дава за 10 години“, възмути се късметлията.

Екатерина Димитрова от Бургас, която живее в село Константиново, също е с подобна участ. На хартия тя е милионер заради купеното печелившо талонче. Взела е обаче само 200 бона.

"Обадих се по националния телефон и на другия ден – в София", разказа още тя. Когато в офис на фирмата й дават да подпише документи, разбира, че ще й изплатят 200 000 лева, а другите ще получава на вноски по 40 000 всяка година за следващите 20 години.

„Спадна настроението като разбрахме, казах, че не съм съгласна“, посочи още Екатерина Димитрова. „Отговориха ми, че това не зависи от тях, а това го налага Държавната комисия по хазарта и те като всички останали трябва да спазват този закон и не могат да го нарушат“, разказа жената, която обясни, че се е свързала във Фейсбук с още 20 печеливши, които са в нейната ситуация.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?