49

Фабрика за 15 млн. край Пловдив дава хляб на 100 работници

Първата фабрика за производство на нитрилни ръкавици в Европейския съюз беше открита в Пловдив. Инвестицията от 15 млн. лв. е на българската стартъп компания PPS Manufacturing, която е единствен производител на този вид продукти за здравеопазването и хранително-вкусовата промишленост. Базата е разположена на 6000 кв. м, на комуникативно място в града. Разполага със собствена производствена линия, с най-модерното оборудване и складово пространство. 

„Тази инвестиция не е най-голямата за региона ни, но със сигурност е една от най-значимите, защото преди всичко е българска. Създадена е изцяло от български предприемачи. Рядко се среща компания от Източна Европа, която дава заявка за лидерство в подобни мащаби.“  С тези думи заместник-кметът по бизнес развитие Стефан Стоянов се обърна към Георги Петков, Антон Петров и Димитър Стамов от мениджмънта на компанията. Той допълни още, че хора като тях са типичните представители на новата вълна български индустриалци, които променят страната ни последните години и вдъхновяват младите хора.

За мениджърския екип проектът има пълен потенциал да се развие и да постигне автономия от доставки на суровини от Югоизточна Азия.

Изграждането на фабриката е без аналог до момента. То е подкрепено с финансиране от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ по линия на финансов инструмент „Фонд за градско развитие“ и  ще създаде 100 нови работни места.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Соросоядска синя мъгла

Соросоядска синя мъгла

21.07.2022 | 16:20

Другари, с такива темпове на заетост даже и емигрантите ще се върнат "скоро"! А ще има и втрора вълна украински икономически бежанци!

Отговори
0 0
пхохохохо

пхохохохо

21.07.2022 | 16:03

100 работника, много бе!

Отговори
2 1

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?