71

Евтиния! Руснаци разпродават апартаментите си по морето, 22-35 хил. евро за едностаен

Руснаците, които имат имоти у нас, искат да ги продадат, но е почти невъзможно да се стигне до сделки.

 Една от последните мерки в шестия подред пакет санкции от ЕС дсрещу Русия засяга именно имотите.

„Скоро руснаци нито ще могат да купуват, нито да продават апетитни жилища по Черноморието. Европейският съюз добавя  към шестия си пакет от санкции и забрана на сделки с недвижими имоти за руски граждани. Предвижда се спиране на сделките с недвижими имоти с руски граждани, жители и юридически лица - забранява се продажбата или прехвърлянето, пряко или непряко, на "права на собственост върху недвижими имоти, намиращи се на територията на Съюза, или дялове в предприятия за колективно инвестиране, предоставящи експозиция към такива недвижими имоти", се посочва в правния текст, пише standartnews.com.

Проверка на GlasNews.bg установи, че в социалната мрежа Facebook е създадена група с името „Руснаци започнаха да разпродават“. Въпросните имоти са основно по Черноморието ни, като повечето от тях са към комплекси.

За едностаен апартамент от площ между 30-40 кв.м, цената варира между 22-35 хил. евро. Един тристаен в Слънчев бряг например, може да излезе около 62-65 хил. евро. Тук е важно да се отбележи и таксата за поддръжка, която е между 6 и 12 евро за квадрат, в зависимост от населеното място и колко близо е до морския плаж. В Свети Влас, където повечето имоти са собственост на руснаци, разпродаването е колосално. Апартаментите на юг от Бургас са със значително по-ниска цена, както например в Поморие.

Това е доста примамлива възможност за българите, да се сдобият с ваканционен имот по морето ни, или такъв с цел отдаване под наем. Но как точно ще се осъществяват имотните сделки при наложените санкции?

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Ала бала

Ала бала

10.05.2022 | 19:38

Пълни простотии, няма такива цени поне от половин година. Всичко е двойно

Отговори
11 5
Правова Европа,

Правова Европа,

10.05.2022 | 16:10

И правова България. Кой каквото си направи, друг не може. Бог да и прости на екс християнска "Европа"

Отговори
9 15
иска им се на соросоядите

иска им се на соросоядите

10.05.2022 | 16:05

ще ги прехвърлят на руснаци с българско гражданство или ще си купят такова, които разходи ще влезнат в цената и пак ще купуват-продават!

Отговори
14 18
Ало,географията

Ало,географията

11.05.2022 | 13:52

Апт.на юг от Бургас са със значително по-ниска цена,например Поморие. Ха ха,Поморие е на север от Бургас.

Отговори
5 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?