49
Следвайте ни

ЕVN с инвестиция за 11,6 милиона в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Електроразпределение Юг, част от ЕVN, откри нова подстанция „Евмолпия“. Обхватът й на действие е централната и източната част на Пловдив – районите "Централен", "Източен" и "Тракия". Инвестицията е 11.6 милиона лева. 

Подстанция „Евмолпия“ се намира на края на  ул.„Богомил“,  непосредствено до новия парк в район "Източен". Обектът ще бъде абсолютно безшумен, успокоиха в тази връзка от мениджмънта на компанията.  Подстанцията е изцяло от закрит тип, като присъединяването към мрежата ще бъде с подземна кабелна линия, без въздушни линии или стълбове, водещи към нея.   Управлението, постоянният контрол и мониторинга на подстанцията ще бъде директно от страна на диспечерския център на EVN чрез телемеханика.

"Строежът на сградата и оборудването й ни отнеха около 3 години. Това е първата подстанция в България от 20 години насам", разказа Александър Сипек, регионален мениджър на ЕВН България. "Инвестицията беше крайно наложителна, защото Пловдив е един от най-бързо развиващите се градове в страната. Расте населението, расте и бизнеса,  затова предприемаме необходимите мерки за обезпечаване на захранването", допълни той. Мощността на „Евмолпия“  е 50 мегавата.

"В Пловдив настина сме много активни – преди няколко месеца открихме нов диспечерски център, съвсем наскоро - нов клиентски енергиен център. Следващата голяма инвестиция ще бъдат водните котли в ТЕЦ. Така, през 2022 година ще успеем да отбележим общо 2 милиарда инвестиции в България от приватизацията до момента“, обобщи Александър Сипек.

На церемонията по откриването присъства зам.-областният управител Даниела Николова, кметът на града Здравко Димитров и кметът на район Източен Иван Стоянов, както и представители на австрийското посолство.      

ПОД НАТИСК

"Високите цени на електроенергията през последните месеци поставят и нас под голям натиск, особено нашето ЕРП", коментира Александър Сипек. Предварителните разчети за цената на еленергията доста се различават от това, което ние ежедневно заплащаме според актуалните тарифи. Очакваме, че през предстоящия период ще имаме дефицит от над 100 милиона лева", допълни мениджърът.                            

Снимки от Валентина Биларева                                

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Срамота

Срамота

28.10.2021 | 19:11

Брей, тоя кмет ни са спря! От рязене на ленти няма време да работи! Цял ден щъка като хлебарка и нищо не прави! Ми нали има девет заместника зашо да работи! Не е луд който язе баницата!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?