Следвайте ни

ЕВН предупреждава: Фактурите за ток - с две цени

Клиентите могат сами да отчетат електромерите си от 1 до 3 юли

Следващите фактури за ток, които ще получим, ще бъдат малко по-сложни. Те ще съдържат два отделни компонента - потребление по старите цени до 30 юни и потребление по новите след тази дата. За това предупредиха вчера от ЕВН България. 


Дружеството дава възможност клиентите сами да отчетат електромерите си и да предоставят данните в офис на ЕВН. Декларации ще се приемат в периода 1 юли (понеделник) - 3 юли 2019 г. (сряда) включително.  Самоотчитането се извършва по желание на клиентите, без да отменя осъществяването на регулярен месечен отчет на електромерите от страна на дружеството, напомнят оттам.


За всички клиенти, които няма да засичат електромерите си към 1 юли 2019 г., ще важи следният принцип, който се прилага обичайно при смяна на цени: количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитането през юни 2019 г. до 30 юни 2019 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период. 

Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 1 юли 2019 г. до датата на отчитане през юли 2019 г. пак по същата средна дневна консумация за целия отчетен период.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?