Следвайте ни

Ето първата версия за смъртта на Стефан Шарлопов

Бизнесменът Стефан Шарлопов е издъхнал след кратко боледуване. Грип стои в основата на внезапната кончина на собственика на верига хотели "Шарлопов комплекс".
Бизнесменът е известен патриот и родолюбец и бе един от най-големите спонсори на фестивала на народната носия в Жеравна.

Той е баща на пет деца и управляваше огромна по мащаби империя. Негова собственост е първият суперлуксозен комплекс по Българското Черноморие -  "Созополис". 
Предприемачът придоби национална  популярност, след като участва в популярното риалити предаване "Звездни стажанти".

Наричаха Шарлопов нашенския Доналд Тръмп

Шарлопов е сред малцината успели български бизнесмени, чието име никога не бе замесено в скандали, слухове за корупция и различни схеми. Професионалното му израстване прилича на учебник за кариерно развитие, издържано в стила на Американската мечта, но с локация Балканите. През целия си живот вярваше, че успехът идва с много труд, гъвкавост и креативност.

Стефан Шарлопов е роден на 14 октомври 1962 г. в Бургас. Завършил е Великотърновския университет, специалност "Българска филология". Защитил е докторат на тема „България - четирисезонна туристическа дестинация“ в Югозападния университет “Неофит Рилски”, където е завършил „Икономика на туризма“

Работил е като журналист като баща си. Бил е икономически репортер във вестниците „Девети септември”, „Вечерни новини”, „Кооперативно село”. На 26 издава първата си книга с художествена документалистика, за която получил хонорар от 2500 лева. Сторили му се мизерно малко и приключил с журналистиката.

Прехвърля се в частния бизнес и на 30 бил вече милионер. В момента Шарлопов е сред най-заможните хора в страната, натрупал е богатството си в последните 25 години. Започва с търговия през 1991 г. През 1995 г. създава „Роял Фуудс“ АД - компания за производство на трайни пакетирани сладкиши, заради което му лепват прозвището „Краля на кроасаните”.

Освен на четирите индустриални предприятия Стефан Шарлопов повече от 10 години е мажоритарен собственик и председател на Съвета на директорите на фирмата за бутилиране на минерална вода „Девин“ АД, „Санел“ АД, „Роял Стоун“ АД, „Роял Инвестмънт“ ООД, „Роял Холидей“ ЕАД.

Чрез веригата си хотели Шарлопов се превръща в един от най-успешните играчи в туристическия бранш. Заради успешния бизнес в големи мащаби и размах Шарлопов си спечели прозвището българския Доналд Тръмп.

55-годишният Стефан Шарлопов е един от учредителите на Национално движение „Българско наследство“. Той бе и председател на Българския съюз по балнеология и СПА и собственик на веригата „Шарлопов хотелс“. Един от последните му проекти бе комплекс „Созополис“, замислен като реплика на стария град Созопол с неговата уникална архитектура и стил.

Шарлопов има пет деца, голямата му дъщеря Ева Шарлопова-Гергинова е изпълнителен директор на "Шарлопов Груп".

Поклонението пред тленните останки на бизнесмена Стефан Шарлопов ще бъде в София, в четвъртък от 12 ч. в църквата "Св. София", съобщиха от семейството.

Създаде здраво семейство с пловдивчанката Бояна

Милионерът Cтeфaн Шapлoпoв се гордееше не с богатство, а със здравото си семейство. От години той е женен за красивата пловдивчанка, майка на четири от петте му деца - две дъщери и двама синове близнаци.

С Бояна Кехайова, по професия микробиолог, бизнесменът се запознал в една от фирмите си. След време станало така, че връчил на красавицата корона за мис на фирмата. Последвали развод с първата му съпруга и нов брак с пловдивчанката.

Всичките наследници на Шарлопов са кръстени в църквата в Пампорово, и то на една и съща дата - 15 август, когато е денят на Голяма Богородица. Макар баща им да разполага с милиони в банковите си сметки, децата му са научени, че не парите, а човешките отношения са най-важното нещо на света.

Децата на милионера нямат кредитни карти. Втората му дъщеря получава по 2 лв. на ден. Най-голямата Ева завърши бизнесадминистрация и когато стана на 23, казах: „Виж сега, моето момиче, имаш два пътя пред себе си - или си живееш живота по дискотеките, или влизаш в бизнеса ми. Ако избереш първия - можеш да разчиташ на не повече от 400 лв. на месец от мен. Избра втория - сега управлява хотела ми в Германия”, гордее се с децата си Шарлопов.

Голямата дъщеря на Шарлопов - Ева, е научена от дете, че парите се изкарват с много труд. Започнала е от най-ниските нива на семейния бизнес. Работила като камериерка, готвач, хостеса в заведенията и хотелите на баща си срещу минимална заплата. Завършила бизнесадминистрация, Ева управлява семейния хотел в Германия. Миналата година Ева се омъжи и роди в Пловдив първото внуче в семейството - Мария-Магдалена.

Формулата на успеха: Труд, постоянство и всичко само позитивно

Труд, постоянство, амбиция и позитивизъм. Това е формулата на успеха за известния бизнесмен. Ако не се трудиш, нямаш никакъв шанс да направиш пари. Можеш да спечелиш веднъж от тотото, и дотам, смята Шарлопов.

Той заработил първите си пари още на шест години. Баща му го карал да помага на съседките - купувал им мляко, хляб, а те му се отплащали с бонбонки, вафли, дори със стотинки. По-късно предавал вторични суровини - така заработил първите си 5.16 лева. Преди година бизнесменът накара 11-годишната си дъщеря Стефани да си изработи загубени от нея пари, като мие, чисти и сервира в кухня на рибари. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (1)

Васо

02.08.2019 | 22:03
0 0

Лека ти пръст човече, бяхме приятели но ти никога не беше честен и почтен с мен, както и да е ще се видим отатък

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?