Следвайте ни

Ето кои служители у нас взимат по 11 бона заплата

viber icon

Заплатите на изпълнителните директори в държавните предприятия ще бъдат до 10 980 лв. При отлични финансови резултати на дружествата те ще взимат и годишни бонуси, които може да бъдат до около 40 хил. лв.

Това предвижда проект на Правилник за прилагане на Закона за публичните предприятия, който е пуснат за обществено обсъждане, пише "Труд".

Заплатите на шефовете в държавните фирми ще зависят от показатели за дейността им като размер на активите и брой на персонала, наличие на задължения, както и дали печалбата и ефективността на работа се подобряват или влошават.

За всеки от тези показатели ще бъдат давани бални единици. За всеки бал изпълнителните директори ще взимат по една и половина минимална заплата, а членовете на борда – по половин минимална заплата.

Но е поставен и максимален праг на възнагражденията като изпълнителните директори ще взимат до 18 минимални заплати, а членовете на борда – до 6 минимални заплати.

Като възнагражденията ще бъдат преизчислявани на всеки три месеца на база финансовите резултати от предишното тримесечие.

Шефовете в държавните предприятията ще взимат и два вида бонуси – тантиеми, ако дружеството няма задължения и печалбата нараства, както и още едно допълнително парично поощрение с решение на общото събрание на дружеството при изключително добри финансови резултати.

Всеки един от тези бонуси ще бъде в размер до три средни заплати за членовете на борда, или общо шест заплати допълнително. Това прави максимална сума на годишните бонуси от около 40 хил. лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

АИК

21.02.2020 | 19:53

Тук говорим за държавни заплати, а не за частния сектор. Там а си взимат колкото искат.

Отговори
0 0

АЕЦ

21.02.2020 | 17:06

Защо не проверите АЕЦ. Там какви заплати и бонуси получават. Свят ще ви се завие.

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?