Следвайте ни

Ето кои гиганти стъпиха в Индустриална зона Марица

Наливат 10 милиона лева в инфраструктура

viber icon

Близо 10 млн. лв. ще инвестира община Марица в следващите четири години, съобщиха от администрацията. Парите отиват за изграждане на пътища и пътна инфраструктура на територията на първата индустриална зона в България - Индустриална зона Марица.  

За целта е обявена обществена поръчка за строително-монтажни работи за изграждане на пътища и пътна инфраструктура в рамките на територията.

Общата стойност на поръчката е 9 700 000 лв. без ДДС. Крайният срок за подаване на оферти за участие е 23. 02. 2016 г. Критерият за избор е икономически най-изгодна оферта.

Обхватът, обемът и териториалната локация на отделните поръчки, възлагани въз основа на рамковото споразумение ще зависят от възникналата конкретна необходимост в срока на рамковото споразумение и ще бъдат обективирани в количествено-стойностни сметки (КСС).

Целта на предстоящата открита процедура е сключване на рамково споразумение по реда на Глава седма "а" от ЗОП, с до трима изпълнители за извършване пътно строителство на територията на индустриална зона "Марица". Идеята е зоната да се адаптира към  актуалните нужди на инвеститорите, уточняват от администрацията на община Марица. 

Индустриална зона Марица стартира още през 1995 г. Тя е разположена на 5000 дка, точно на входа на Пловдив от автомагистрала "Тракия" и постави началото на обособяването и развитието на съвременните индустриални зони и паркове в България. В нея са изградени над 50 предприятия, складови и логистични бази на световни и български лидери.

В зоната се установиха търговски и сервизни представителства на "Балкан Стар" - генерален представител за България за марките Mercedes, Chrysler, Jeep, Mitsubishi, Dodge, Setra и на "Хюндай", завода за производство на електротехнически съоръжения на Schneider Electric, фабриката на Shell Gas, базата на Linde за електрокари, завода за сухи строителни смеси на Maxit, логистичния център на "Белла България" - Fresh Logic, с площ от 35 хил. кв.м.

Тук са локализирани също: "Фереро", "Сокотаб", ", "Либхер",  "Макском", новият завод на Sensata, козметичната фабрика на "Биофреш". Индустриална зона "Марица" е част от Тракия икономическа зона - най-големия публично-частен проект в страната. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Карловец

Карловец

04.02.2016 | 07:13

ДО \"с. Карлово\".... ДА ГО НАПРАСКАМ НА МАЙКАТИ В ДИВИЯ , А ПОСЛЕ НА ТЕБ В УСТАТА все много умен се пишеш бе, все някоя простотия ама дето не се вързва с коментара пишеш, а па ако имаш касмета да те барна кое копеленце си , ЖЪ ТИ ОТМЪКНА ГЛЪВЪТЪ КАТ НА ПРОСКУБАНО ПИЛЕ

Отговори
0 0
цвятко подолски

цвятко подолски

03.02.2016 | 19:29

Пред окупаторите всички сме равни. Карловци, сопотчани, пловдивчани....заплатката която дават е колкот за връзки за обувки и консерва от скумрия. Тия дето са доволни не знаят как ги експлатират здраво

Отговори
0 0
с. Карлово

с. Карлово

03.02.2016 | 18:41

Вярно е, за карловски селяни работа няма.

Отговори
0 0
бла бла

бла бла

03.02.2016 | 17:57

А като отидеш в бюрото по труда - работни места, няма...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?