Следвайте ни

Ето кои фирми от Пловдив и региона спечелиха Бизнес оскари

Две компании от Пловдив и региона спечелиха Бизнес оскари на тържествена церемония в "София Тех Парк" тази вечер.

Конкурсът "Мисис и Мистър Икономика" отличава успешните предприемачи и мениджъри у нас. Той се организира от най-голямата работодателска организация в страната - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

При “Земеделие и хранителна промишленост” отличието бе за Иван Папазов, изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл“.

“За мен е изключителна чест да бъда сред номинираните, защото смятам, че всеки от присъстващите е достоен да стои тук на подиума и да приеме наградата. Повечето познават марката “ВП Брандс” с качествените продукти, които произвеждаме.

Истината е, че зад суровините стои трудът на много хора.

През годините създадохме земеделска структура, която помага на стопаните да се развиват, а на нас да следим качеството на продуктите”, каза Папазов.

Наградата той получи от министъра на енергетиката Теменужка Петкова: “Поздравявам ви за изключително добрите резултати и за това, което правите, защото вие сте двигателят на икономическия растеж на страната”, каза Петкова.

В категория “Индустрия” наградата получи "Биовет" - Пещера. Тя беше връчена на изпълнителния директор на компанията Ангел Желязков от Тим Курт, директор на “Аурубис България”.

“Само преди два месеца приключихме много важен проект, с който увеличихме с над 50% нашата производствена мощност, в него вложихме над 130 млн. евро. С него поставихме България като водеща в цяла Европа в биотехнологичната индустрия”, каза Желязков.

За “Финанси и застраховане” приза грабна Михаил Антонов, управител на “АВВИ” ООД.

Наградата за “Търговия и услуги” бе връчена на Йордан Чорбаджийски, търговски директор на “Черноморско злато” от Любомир Пейновски, собственик на “Клийнтех България”.

За “Транспорт и логистика” като победител бе определен “Гопет Транс”. Наградата взе Мариела Белитова, регионален директор на България и Гърция.

В категорията “ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси” отличието грабна Ли Дзин, генерален мениджър на “Хуауей Технолоджис България”.

Победител за “Корпоративна социална отговорност” стана адвокат Свилена Димитрова, председател на Българската болнична асоциация.

Специална награда получи “Кока-Кола” заради инвестициите и разширяването на броя на работните места.

Главният изпълнителен директор на “Виваком” Атанас Добрев стана “Мистър Икономика”, Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на “УниКредит Булбанк”, е “Мисис Икономика” за 2019 г.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?