Следвайте ни

Ето кога отваря врати нoвият мoл зa €150 милиoнa в Πлoвдив

viber icon

Новият пловдивски мол, който трябва да се появи в близост до Сточна гара в града, трябва да бъде завършен до края на третото тримесечие на 2021 година. Това става ясно от финансовия отчет за 2019 година на инвеститора в проекта - южноафриканския фонд New Europe Property Investment (NEPI) Rockcastle.

Компанията, която управлява столичните "Парадайз" и "Сердика център", обяви в средата на 2018 година, че ще строи нов търговски център в Пловдив, пише money.bg. 

През 2018 година от фонда посочиха, че сградата ще бъде с разгърната площ от над 150 000 квадратни метра, като отдаваемата площ ще бъде 60 000 квадратни метра. Търговският център трябва да е на 4 нива, а общата инвестиция в него - в размер на 150 милиона евро.

NEPI разполага с портфолио от имоти освен в България и в Румъния, Полша, Словакия, Сърбия, Унгария, Чехия и Хърватия и напредва в разширяването на своята програма за търговска експанзия и на други целеви пазари.

Общо активите на групата към края на 2019 година възлизат на близо 7 милиарда евро. За изминалата година приходите на NEPI преди данъци, такси, лихви и амортизация възлизат на 379 милиона евро при такива от 324 милиона евро за 2018 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Торашко

21.02.2020 | 23:27

Вместо са разширяват града,отново го задрастват с поредната простотия. За какво ни е четвърти МОЛ ? Да се радват помаците и селяните,че ка отишли на МОЛ а.......

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?