Следвайте ни

Ето къде се строи най-високото виенско колело у нас

В Сандански започна изграждането на най-високото виенско колело в България. Новата туристическа атракция, разположена в близост до тренировъчното игрище на стадиона, ще бъде ключова за развитието на парк Свети Врач и бъдещите му допълнителни площи и алеи на север. Това съобщи struma.com.

Благодарение на рекордните си размери и красивата гледка, колелото ще се превърне в поредната причина туристите да посещават слънчевия град.

С диаметър от 30 метра, височината на новата придобивка на Сандански ще бъде над два и половина пъти по-висока от сградата на общината. Кабинките на колелото ще бъдат климатизирани (подобно на “Окото на Лондон”) и това ще му позволи да работи целогодишно. Така посетителите ще имат гледка към града, парка и Пирин планина през всички сезони.

Терените около колелото предстои да се развиват. Ще се изгради път до новата алея на парк Свети Врач, която пък на свой ред ще води до новите площи на парка на север от стадиона. Към зоната ще се направят и нови паркоместа. Всичко това ще бъде съобразено със спортуващите в тази зона. В бъдеще ще се добавят и още много нови зелени площи, с които ще се разшири парка.

Инвестицията е частна, но теренът остава общински, отдаден под наем. Община Сандански съдейства за нейното осъществяване и е сигурна, че ще предизвика огромен интерес, превръщайки се в едно от любимите места за туристите и гордост за всички санданчани.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (2)

корлас

14.08.2019 | 10:07
0 0

Наблюдателите не печелят !Влез в играта !Горещ летен бонус 1000 евро при депозит 10 евро !Регистрирай се !https://bit.ly/2HKWzdH

децата на Сандански

11.08.2019 | 08:44
4 3

Уррааа! Пътуващият цирк дойде!

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?