49
Следвайте ни

Ето какво последно поискаха ресторантьорите от властта

viber icon

След като вчера браншовите организации в туризма се срещнаха с властта, за да решат заедно какви противоепидемични мерки да се прилагат в България, така че хем вирусът да е под контрол, хем бизнесът да работи безпрепятствено, днес Сдружението на заведенията излязоха с ясна позиция. 

Те искат да отпаднат действащите в момента ограничения за капацитет и работно време до 23 часа за заведения, масови мероприятия, сватби, концерти, театри и т.н. при положение, че служителите и посетителите имат валиден документ за:

1. Наличие на антитела /документът е тест за антитела/

2. Безплатен бърз тест, предоставен от държавата с валидност 48 часа.

3. PCR с валидност 72 часа.

4. Документ за преболедувал с валидност 6 месеца.

5. Документ за ваксинация.

Най-вероятно втора точка обаче ще ядоса властта, тъй като организацията предлага бързият тест да е безплатен за получателя му. Тоест, държавата да го плаща. 

Сдружението на заведенията дебело подчертава, че ако ако тези условия бъдат въведени в обектите за хранене и развлечения, то трябва да се приложат реципрочно и на всички други места със струпване на хора - държавна администрация, магазини, стадиони, междуградски транспорт и т.н. 

Обектите, които не могат или не искат да покрият описаните условия, да продължат да работят с ограниченията, действащи и в този момент - раб. време до 23:00ч., отстояние от масите 1.5м. и до 6 човека на маса, дават алтернатива от СЗБ.

 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Измислици

Измислици

24.09.2021 | 12:40

Половината документи, които цитират не съществуват.

Отговори
7 1
Ква ваксинация бе?

Ква ваксинация бе?

24.09.2021 | 12:32

Миндили! Вие чувате ли се? Има 15% ваксинирани. От тях 60% са 70+ годишни! С тези условия ще станете много, много, МНОГО по-ЗЛЕ.

Отговори
11 2
Още едно изискване

Още едно изискване

24.09.2021 | 12:21

Маската да се носи на челото като Боко Умния от Банкя

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?