Следвайте ни

Ето какъв е новият бизнес на Валентин Златев

viber icon

Бизнесменът Валентин Златев официално влезе в бизнеса с природен газ. Компанията, в която той е управител и акционер - "Енергико Трейдинг България" получи вчера от КЕВР 10-годишен лиценз за търговия с природен газ. Първоначално дружеството бе поискало лиценз за 35 години, но от Комисията са оспорили с аргумент, че $развитието на пазара на газ е изключително динамично, поради което не може да бъде направена реалистична прогноза за период, по-дълъг от 10 години". Иначе КЕВР счита, че фирмата има финансови, технически, материални и човешки ресурси, за да осъществява специфичната дейност. 

Мажоритарен собственик в "Енергико Трейдинг България" е швейцарската компания "Литаско СА". Тя управлява глобалните доставки на нефт, газ и петролни продукти на групата "Лукойл". Припомняме, че до есента на 2020 г. Валентин Златев бе в ръководството на "Лукойл България". Дълги години ​той беше изпълнителен директор на българското дружество, а после бе "понижен" до част от Надзорния съвет на енергийния гигант. Точно преди една година обаче излезе и оттам. 

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?