Следвайте ни

Ето как таксува тол- системата

viber icon

На официално представяне, организирано от “Интелигентни Трафик Систем” - фирмата, която създава и ще обслужва новата тол-система, бяха представени продуктите и начинът на отчитане, което ще заработи в страната. “Марица” получи покана за представянето и видя първа новите устройства за товарните автомобили.

Компанията е официален партньор на АПИ и в двата ключови проекта, свързани с трафика по републиканската мрежа - вече функциониращата система за електронните винетки за леките автомобили, както и новата тол система за товарните и лекотоварните транспортни средства.

Иван Георгиев, търговски директор на компанията, увери всички, че системата, която ще се ползва в страната, е най-модерната в цяла Европа и с нея работят редица западни страни като Германия и Белгия. Самата тол система няма да изисква спиране и забавяне при курсовете.


Таксуването ще става на база няколко компонента - брутно тегло на превозното средство, емисионен клас, брой оси на автомобила, клас на пътя, който се ползва. От “Интелигентни Трафик Систем” подчертаха, че те намат отношение към крайните цени и тежестта на всеки компонент към крайната цена.

За първи път бяха показани и бордовите устройства, които ще бъдат монтирани в превозните средства и ще отчитат изминатите километри и маршрут. Те дават информация в реално време, както към централната система, така и към съответния превозвач, в чийто камион е монтирана системата.

От “Интелигентни Трафик Систем” увериха, че компанията ще работи активно не само с АПИ и компетентните органи, но и с всеки превозвач, за да може системата да заработи гладко още от първия ден. От фирмата поясниха, че всички срокове и цени се определят от АПИ и компанията няма отношение към тях, а единствено към технологията и поддръжката на системите.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?