Следвайте ни

Ето къде чадърите и шезлонгите ще са без пари това лято

viber icon

От общо 87 фирми, които стопанисват  плажове на концесия, едва 7 са обявили безплатни чадъри и шезлонги за лято 2021 г. Това са: “Ривиера” , “Буните 2", "Обзор Мотела", "Бургас - север", "Бургас - централен", "Приморско - централен" , “Къмпинг "Нестинарка", съобщиха от Министерство на туризма.

 На други 37 морски плажа, възложени на концесия, единичната цена на чадър и шезлонг ще е в диапазона от 1 лев с ДДС до 6 лева с ДДС. 

До момента останалите концесионери не са върнали отговор до министерство на туризма дали са склонни да намалят цената на сянката срещу реципрочно на намаление на дължимата концесионна такса. Мярката бе приложена за първи път миналата година в условията на COVID-19. 

Други шест морски плажа, отдадени под наем, също ще приложат антикризисни мерки за привличане на туристи и чадърите и шезлонгите ще са безплатни за летен сезон 2021 г. Това са:  Шкорпиловци - юг, "Ахелой", "Атанасовска коса",  "Попски плаж - север 5", Царево Централен, Устие на река Велека, допълниха списъка от ведомството

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?