1553

Ембарго върху руския петрол в ЕС ще срине приходите на Русия с 40%

Ембарго върху руския петрол в ЕС ще срине приходите на Русия с поне 40% догодина. Това написа в пост в профила си във Фейсбук министърът на енергетиката на Украйна Герман Галущенко.

Страните от Г-7 обявиха готовността си спешно да наложат ограничения върху цената на руския петрол и петролни продукти.

„Началото на петролното ембарго на ЕС ще намали приходите на Русия от нефт и газ с най-малко 40% през 2023 г. Това от своя страна ще доведе до намаляване на производството на петрол с около 20% още в началото на следващата година“, пише министърът.

Галущенко добави, че изпълнението на решението за ограничаване на цените ще бъде в съответствие с графика на шестия пакет от санкции на ЕС, който предвижда ембарго върху петрола - от 5 декември, и върху петролните продукти - от 5 февруари.

Зависимостта на Руската федерация от износа на петрол е очевидна, тъй като през второто тримесечие на тази година нейните приходи от нефт и газ възлизат на около половината от бюджетните приходи. И високите цени на петрола захранваха руската хазна, въпреки спада в продажбите, но тази тенденция вече се променя, смята още министърът.

Финансовите министри на страните от Г-7 се споразумяха ограничението на цените на петрола от Руската федерация да влезе в сила от 5 декември за суровия петрол и от 5 февруари за петролните продукти.

В ЕС от 1 август влезе в сила ембарго върху вноса на въглища от Русия - такава мярка беше включена в петия пакет от санкции, приет на 7 април 2022 г.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
В час по математика във Чифутия

В час по математика във Чифутия

03.09.2022 | 22:13

И никакви 39 процента даже никакви 41 процента а точно 40 ща га бутнат на Путин Каква точност Направо невероятна Пък аз знам че във час по математика във чифутско училище наречено Хавърд учителка задала въпрос на малките чифутчета Киру Кокорчо Тиквун и Поцинкованата кофа Колко е 2 плюс 2 Тиквунчо отговорил 3 Щото от малък си слагал един процент за него от всичко обществено Поцинкованата кофа рекла 4 щото от малка си била чесна куманиска Киру пък казал 5 щото той си сложил още от малък комисионите на приятели и кумци към сметката Кокорчо рекъл 10 щото от малък мечтаел да стане финансов министър Но строгата възпитателка която била от Мосад но под прикритие работела като учителка и във същото време във Световната Банка и лектор хоноруван във 100 университета и 200 неправителствени организации ги възпряла строго и справедливо Но Деца мой Във чифутската математика няма такива числа И 2 плюс 2 може да е равно и на четири Може на пет може и на осем Но не повече от 25 А сега ми кажете откъде пък го измислиха чифутите тва 40

Отговори
5 0
некъпан соросояд

некъпан соросояд

03.09.2022 | 21:49

така е, скоро ще ги фалираме!

Отговори
1 1
Ковидчо:

Ковидчо:

03.09.2022 | 21:48

Абе има ли поне един от укропитеките на ръководен пост, който да не се друса?

Отговори
4 0
Спокоен

Спокоен

03.09.2022 | 21:46

Един такъв дрон се събира в човешка длан. Разработен е в Норвегия, но сега стотици от него пътуват към Украйна под формата на военна помощ. Малкият дрон Black Hornet („Черен стършел“) е едно от най-новите попълнения в арсенала на Украйна, която от повече от пловин година се сражава с руските сили, нахлули на територията ѝ.

Отговори
1 4
Мечти чифутски

Мечти чифутски

03.09.2022 | 21:36

Още утре Русия е фалирала при тази новина и Путин е умрял Нали И чифутите ще направят един грандиозен Гейййййййййхей парадпод стените на Кремъл вдругиден Нали И ще настане Мир и чифутско благоденствие

Отговори
10 1
НИКО

НИКО

03.09.2022 | 21:21

АМА ВЕРНО, БОЖЕ ГОСПОДИ КОЛКО БАЛЪЦИ ИМА ПО СВЕТА

Отговори
7 2
Пловдив

Пловдив

03.09.2022 | 21:19

А приходите на хората от ЕС какво ще се случи с тях докато сриват Руските приходи. Инфлация разпад на икономики войни , цел на ЕС силно евро като за целта е привличане на всички държави в Европейския континент да са с единна валута а как ще го постигне това ЕС е в сферата на научната фантастика вече.

Отговори
9 2

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?