71
Следвайте ни

Експерти: Чака ни тежка зима заради поскъпването на ток и парно ВИДЕО

viber icon

Каква зима ни чака и възможно ли е ново покачване на цените на тока и парното за битовите потребители? Това коментираха енергийните експерти Еленко Божков и Васко Начев в студиото на NOVA.

„От януари не ни очаква нищо добро с цената на парното. Всички приказки, че можем да се ограничим и да се съберем в 10-процентно увеличение, са прекалено оптимистични. Очаква ни поне 20% увеличение на цената”, заяви Еленко Божков.

„Ща се отнася до електрическата енергия за бита – има възможност увеличението да се ограничи в рамки на 2 до 3% заради повишаването на цената на електрическата енергия от топлофикационните централи”, каза още той.

„Сегашните цени на тока се понасят трудно от голяма част от хората у нас. Според мен ни очаква повече от тежък сценарий през зимата”, коментира Васко Начев.

„КЕВР е последната точка, върху която трябва да се насочи вниманието в случая. Преди това всичко обаче минава през парламента. Когато имаше някакво предложение от КЕВР, в парламента всички скочиха и казаха, че няма да го приемат”, добави той.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Да помислим, да се спасим от глада

Да помислим, да се спасим от глада

25.09.2021 | 11:15

Канадецът и фалитът я водят с подкрепата на зеления чорап. В Пловдив е дошъл, щото много гласуваха за Славчо и да им вземе гласовете

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?