Следвайте ни

Експертът: Сега е времето за започване на нов бизнес

viber icon

"Тази година е много подходяща за инвестиции и за започване на нов бизнес, тъй като кризата е най-ниското ниво от един бизнес цикъл“.  Това заяви Стойне Василев, финансов консултант, в предаването "Бизнес старт" Bloomberg TV Bulgaria.

Според експерта икономиката ще се възстанови бързо, като до края на следващата година ще се върнем до нивата от преди кризата.

Финансовият консултант съветва хората да си организират авариен фонд, като помислят каква част от текущите си доходи биха отделили, за да се подготвят за следващите трудни времена или следващата криза.

"За да можем да преценим от какво да спестим трябва да знаем за какво харчим. От задължителните разходи като сметки и наеми трудно бихме могли да спестим. Но от останалата част от разходите по-лесно може да се лишим“, съветва гостът.

По думите му има напредък у нас през последните 10 години по отношение на финансовата грамотност.

"Въпреки доста по-високото ниво, изоставаме дори от страните от Централна Европа, както и от тези от Западна Европа“, обясни Василев.

Той допълни, че нациите с по-висока финансова грамотност се представят по-добре по икономически показатели.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ПишманЕксперт

ПишманЕксперт

16.08.2020 | 15:13

Да сега е времето,за завземане на бизнес,тъй като Ковид Истерията разруши не малко бизнеси. И с какво ще се тръгне,експерте? Заем от банка? Мисля да питам Пеевски,за малък заем.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?