Следвайте ни

Екс банкерът Стоян Мавродиев ще съди за рекет Димитър Ламбовски

viber icon

Освободеният наскоро директор на Българска банка за развитие /ББР/ Стоян Мавродиев, ще съди за рекет и заплахи ексдепутата от НДСВ и бизнесмен Димитър Ламбовски.

В писмо до медиите Мавродиев съобщава, че срещу него е подета клеветническата кампания от Ламбовски с цел да отклони вниманието от скандала с видеото, в което той се обръща към Христо Иванов с реплика за Младен Михалев-Маджо.

„След огромния публичен конфуз за председателя на партия “Да, България” и нестихващия скандал, в определени медии бяха разпостранени анонимни твърдения, че аз притежавам къща в Гърция, а за повече сензационност бяха намесени имената на премиера Бойко Борисов и на депутата от ДПС Делян Пеевски. В този компромат няма грам истина!

Не притежавам къща в Гърция и това лесно може да се провери в имотните регистри на страната. Наети от мен гръцки адвокати работят от две седмица по жалба за изнудване срещу мен от Димитър Ламбовски. Събрани са доказателства за заплахите на Ламбовски към мен - за поискан рекет в особено големи размери, както и заплахите му да съсипе мен и посочените по-горе политици. 

Тъй като мястото на престъпното деяние е в Гърция - искът ми е  адресиран към гръцките власти. Вече са сезирани следствените органи и прокуратурата в Гърция. В момента, в който бъдат предприети действия от гръцките власти, ще ви информирам с всички подробности“, пише в писмото си Стоян Мавродиев.

Той заедно с целия борд на директорите на ББР бе отстранен през април като главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие, а поводът - отпуснат над 75 млн. лв. кредит на фирма, свързана с колекторската "С.Г. груп" насред започналата пандемия и обявеното извънредно положение в страната. Преди това близо две години и половина под негово ръководство кредитната дейност на държавната банка, която по замисъл трябва да подпомага малки и средни предприятия, се впусна в поредица едри кредити, достигащи и до 150 млн. лв.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?