49
Следвайте ни

Една пета от заплатата на българина отива под елхата

Ще профукаме средно 350 лева за подаръци

viber icon

По петдесетина лева за подарък на близки и роднини ще отделят българите тази година. Тази Коледа планираме да закупим изненади за поне 7 души на средна обща стойност 358 лева, като и този път основна роля ще играе онлайн пазаруването. Данните оповести в свое проучване сайтът за онлайн пазаруване Pazaruvaj.com, който за седми път изследва плановете и навиците за пазаруване сред пълнолетните.

Коледният бюджет тази година е увеличен със 7 лева спрямо 2020 г. И - общо взето, разходите за подаръци формират около 19% от средния нетен месечен доход на едно домакинство.

В ранглистата с най-предпочитани стоки тази година безапелационен №1 е битовата електроника. На второ място е облеклото (45%), на трето място - обувките (35%), а на четвърто място мобилните телефони, таблети и техни аксесоари (калъф, селфи стик, стойка и др.). За разлика от последната Коледа, когато магазините бяха със свободен достъп за всички, стига да няма струпване, сега пазаруването е ограничено от зеления сертификат. Ето защо повечето прагматични българи напазаруваха онлайн още през ноември, за да имат време да изчакат пратките си спокойно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?