Следвайте ни

Две нови сгради откри КЦМ за 60-ия си юбилей

Служителите влизат в уютен фирмен дом

viber icon

Преди 60 г.  в КЦМ е добит първият метал - катоден цинк, произведен в цех "Електролитен". Шест десетилетия по-късно това е най-голямата компания за производство на олово и цинк в Югоизточна Европа, която изнася продукцията си по цял свят. Компанията осигурява в България пълно развитие на верига на добавена стойност от добив на суровини до производство на продукти за потребление, в която са заети повече от 4000 души. А модерното понятие „корпоративна и социална отговорност” не е фраза без съдържание. 

На прага на юбилея си КЦМ 2000 Груп откри две нови сгради - уютен фирмен дом за служителите си. „Пандемията не ни отказа от изпълнение на проектите, защото работните места са толкова важни за хората, колкото са важни образованието и мениджмънтът в един бизнес, колкото са важни идеите за развитие на компанията”, посочи главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп Румен Цонев при рязането на лентите. В края на миналата седмица бяха открити сграда „Контрол“ на КЦМ АД и нова офис сграда на „Комплексен индустриален сервиз“ ЕООД.

Празничният ден започна с учебна евакуация със служители от сграда „Контрол“,

в която вече се помещават дирекция „Здраве, безопасност, екология и системи за управление“ и отделите „Управление Човешки ресурси“, „Ремонти и надеждност на оборудването“ и „Технически надзор на системи с повишена опасност“ на КЦМ АД. Специализираният автомобил на СППЗН на КЦМ и линейката на МЦ „Промес КЦМ” пристигнаха пред сградата за по-малко от 3 минути, готови да окажат помощ на евакуираните служители, а Петя Георгиева, ръководител отдел БЗР, рапортува ситуацията пред Иван Добрев, изпълнителен директор на КЦМ АД. Мениджмънтът пожела на служителите  отговорност, мъдрост и сила, за да останат подобни евакуации само тренировъчни.

Изпълнителният директор Иван Добрев влезе и в друга роля - на гид. Той покани на панорамна автобусна обиколка из КЦМ официалните гости и разказа за плановете за развитие на компанията. Обновяването и модернизацията продължават. Много от терените на старите, излезли от употреба сгради в момента се разчистват, за да отстъпят място на нови и модерни.

Събитието продължи с тържественото откриване на новата офис сграда на "Комплексен индустриален сервиз".

Управителят Анатоли Конов посочи, че инвестицията е около 1,5 мл. лв.

и е добра стъпка по отношение на подобряването на логистиката в работата на дружеството. Той сподели още: „Ние не сме голяма фирма, но се гордеем, че сме част от една от най-големите холдингови компании в България - КЦМ 2000 Груп”. „Комплексен индустриален сервиз” /КИС/ е създаден през 2009 г., а през 2017 г. фирмата бе преустроена. Новата сграда е замислена по идея на екипа на КИС, а изграждането <210> стартира през трудната 2020 година.  „Пожелавам на работещите тук да устояват позициите си, да се развиват и никога да не смятат, че са малка компания. Те са много голяма компания, с много достойни хора, които работят в нея”, опроверга ги веднага Румен Цонев. Той пожела на служителите да работят с удоволствие и никога да не забравят, че първата буква от КИС идва от едно друго име и това е името на КЦМ. „Ние сме една група, ще вървим заедно напред и ще побеждаваме заедно“, приветства ги той.

С кратки и много искрени поздравления за новите придобивки се включиха и част от официалните гости на тържеството. „КЦМ е компания, която първоначално впечатлява със своята мощ, сила и мащаби. Винаги са много успешни в това, което правят, но има нещо много важно, на което сме свидетели днес. Това, че КЦМ са едно голямо семейство -

те са открити, грижат се едни за други, точно както прави едно семейство-

Ние се чувстваме част от това семейство!”, отбеляза Мария Белчева, кмет на община Куклен.

Петър Петров, зам.-кмет на община Асеновград, също поздрави домакините: „Въпреки изпитанията и ограниченията, които ни бяха наложени във връзка с COVID-19, вие продължихте да полагате усилия да се обновявате, да доказвате, че КЦМ е компания с доказан авторитет, която продължава да поддържа своя европейски път на развитие с мисъл и с въвеждане на технологии за опазване на околната среда”. Петров бе категоричен, че няма събитие или  мероприятие на територията на общината, на което КЦМ да не е основен спонсор и двигател при провеждането му.

Корпоративния празник уважиха още Румяна Самоковарева, кмет на с. Крумово, и представители на държавни институции, сред които на Националния осигурителен институт, на Инспекцията по труда и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?