1939

"Доходи, инфлация, криза. Какво ни чака през 2023 г." - финансовият анализатор Светозар Гледачев с лекция в Пловдив

Икономическият анализатор Светозар Гледачев се среща с пловдивчани днес в Първо студио на Радио Пловдив. На нея той ще представи лекция на тема „Доходи, инфлация, бъдеща криза. Какво ни чака през 2023 година“. 

По време на срещата ще бъдат представени прогнози за предстоящите промени във финаносв план. Срещата започва в 17 часа.

„Следващата година ще е по-лоша от тази, в икономически и политически план. Ако тази година много хора си мислят, че има икономическа криза, а то няма, следващата ще започне реалната, истинската криза“, това каза в интервю за Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев. 

Той обясни, че през тази година доходите на повечето хора са увеличени с процент, който е компенсирал или е бил по-висок от инфлацията. През 2023 година обаче не се очаква ръст на инфлацията, но няма да има и повишение на възнагражденията, защото пари няма да има.

Според него има огромни рискове за финансите на държавата, а причината е политическата криза. Светозар Гледачев смята, че политическите партии са изкушени, за да могат да се задържат на власт, да харчат и могат да издънят бюджета.

„Само през миналата седмица са похарчени над 2 милиарда лева за неща, за които не е трябвало да бъдат раздавани“, коментира още Светозар Гледачев. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
стар пиян беззъб седесар

стар пиян беззъб седесар

19.12.2022 | 14:49

Още чакаме гъркините на тоя, дето щяха да са сервитьорки на Главната!

Отговори
1 1

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?