46

Добра новина от КЕВР! 31% по-евтин газ през февруари

Намалението има ключово значение за потребителите, допълват от енергийния регулатор

КЕВР утвърди цена на природния газ за февруари в размер на 124,34 /MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС. На тази цена „Булгаргаз“ ще продава синьото гориво на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

„Намалението на цената с 31% спрямо януари има ключово значение за топлофикационните дружества, индустрията и крайните потребители. Цените на парното отопление остават без промяна до края на отоплителния сезон”, уточняват от енергийния регулатор.

В ценовия микс е включено цялото договорено количество азерски природен газ, доставян по интерконектора „България - Гърция“/IGB/ на цени, съгласно действащия дългосрочен договор с Азербайджан. Тези количества покриват 29,17 % от потреблението на страната и имат ключово значение за постигане на благоприятни цени на синьото гориво, посочват от КЕВР.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
4000

4000

01.02.2023 | 19:57

Добре де, цената на газта 31% надолу, бензин, дизел с лев на долу литъра, а цените на всички стоки и услуги скача всекидневно! Защо е тази спекула и няма ли кой в тази държава да осъди спекулантите и да ги вкара в панделата както се прави в цивилизованите страни за тази измама. Или тука управляващите са в комбина с тях и имат изгода и те от това?

Отговори
1 1
Маркетолог

Маркетолог

01.02.2023 | 20:16

При пазарна икономика няма спекула. Всеки може да предлага каквито цени иска. Пълно право на купувача е да не купи стоката ако реши, че цената е висока. Тогава продавача ще намали цената за да може да ск продаде стоката.

Отговори
1 2
русофил до маркетолог

русофил до маркетолог

01.02.2023 | 22:20

До като чакаш да ти е намали и ще си пукнал.Никога не става така. Това е само красива лъжа. Справка зеленчуковите пазари. Доматите се скапват но не намалят цената Ако газа беше руски както преди щеше да е до 90 лева мегаватчаса.

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?