Следвайте ни

Добивът на Bitcoin изисква 3 пъти повече енергия от преди

viber icon

Добивът на Bitcoin изисква повече енергия, отколкото добивът на метали като мед и злато, според публикация в Nature Sustainability, пише "Форчън".

Добивът на най-популярната криптовалута, както изтъква докладът, често наричана "новото злато", изисква около три пъти повече енергия на щатски долар, отколкото е необходима за добива на злато, установило проучването.

Изследователите в Института за наука и образование на Оуклидж в Охайо също така сравняват консумацията на енергия, необходима за добива на други криптовалути, и се установява, че обикновено разходите са по-високи от тези за вадене на злато от мина. Алуминиевият добив обаче изисква значително по-голяма енергия от всички други метали и криптовалути, сравнени в изследването.

Добивната индустрия и добивът на криптовалути изискват огромно разнообразие от умения и инструменти.

Добивът на криптовалути е процес, при който "миньорът" пакетира блок от транзакции в блок-верига (блокчейн) - нещо като счетоводна книга за транзакциите.

Работата изисква мощни компютри, сървъри и охладителни устройства, като всички те добавят към нарастващите разходи за енергия. В някои държави разходите за енергия правят покупката на Bitcoin толкова скъпа, колкото и минното дело.

Използваната енергия за добив на Bitcoin се очаква да се утрои тази година, а ако това стане, консумацията на енергия, необходима за това, ще надмине тази на всички страни в света.

 

Тенденцията доведе до това някои общини да повишат цените на енергията за операции по добив на криптовалути.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?