Следвайте ни

До 20 000 лв. глоба за отпадъците до ТЕЦ-а 

Санкция до 20 000 лева заплашва "Траш Еко Пак" заради струпаните на площадка на ТЕЦ „Марица 3“ 622 т отпадъци. 

Извозването е започнало, но теренът трябваше да е почистен до 15 септември. Днес е извършена проверка на място, която е констатирала неизпълнение на предписанието в срок, а по закон санкцията е от 2 000 до 20 000 лв. , съобщи говорителят на регионалната екоинспекция Мариана Йорданова.

Предписанието  за почистването РИОСВ даде след сигнали за голямото количество боклуци. ТЕЦ-ът няма разрешително по ОВОС да гори отпадъци в инсталациите си и да ползва RDF-модифицирани горива. „Траш Еко Пак“ ползва под наем площадката. 

Димитровградската ТЕЦ е на Христо Ковачки.  Формално операторът "Траш Еко Пак" не е е е свързан  с ТЕЦ "Марица 3", но според запознати практиката е страничните дейности да се поемат от отделни дружества. Пак според тях, отпадъците са от Италия. 

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?