Следвайте ни

„Дни на кариерата“ в Панаира: Цял клас на среща с бъдещи работодатели СНИМКИ

viber icon

Цял клас настоящи абитуриенти от СУ „Димитър Матевски“, „атакува“ форумът „Дни на кариерата“, който се провежда днес в Конгресния център на Международен панаир Пловдив, а организатор е компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Това е първата проява там на живо след разпускане на епидемичните мерки. По случайност бе и последната в края на миналата година преди частичния локдаун у нас заради коронавируса.

Дванадесетокласниците от паралелка „Предприемачество“ бяха съпровождани от Анелия Младенова - преподавател по икономически дисциплини в школото.

Тя обясни, че посещението на „Дни на кариерата“ е станало традиция и вместо в класната стая, провежда нестандартен час, като води  учениците на среща с бъдещи работодатели. Младежите първо наобиколиха щанда на канадската Аутсорсинг компанията TELUS International, която има офиси в Пловдив и София.

В рамките на изложението участват близо 15 български и международни компании от различни сфери, които имат представителства в региона.

 

Диапазонът на предлаганите от тях работни места е доста широк - от аранжор в хранителен хипермаркет, до машинен и софтуерен инженер, монтьор, икономист, програмист и др.

Повечето от фирмите имат и специални стажантски програми.

 

Снимки от Наташа Манева

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?